3 akne-myter du ikke må tro på

Igennem internettet bliver vi hele tiden eksponeret for massevis af information, og det kan være svært at vide, hvad man skal tro på. Selvom at man ofte kan finde brugbar og korrekt viden, er der bare nogle myter, der bliver ved med at florere rundt. Her har vi prøvet at aflive 3 af de mest udbredte akne-udsagn.

1.    Porer kan åbne og lukke

Du har sikker hørt, at du kan åbne dine porer med damp, og lukke dem igen med koldt vand. Det er dog helt forkert, da porer ikke er en muskel, og derfor ikke kan åbne eller lukke. Porerne er små huller i huden som er en passage for sebum der holder din hud hydreret. Er dine porer for olieret, synes de større, og er de rene, synes de mindre. Så selvom damp ikke fysisk kan gøre dine porer mindre, kan de hjælpe med at løsne stivnet fedt og olie nede i poren, og på den måde få porerne til at synes mindre. Også den korrekte hudpleje kan gøre et vidunder for synligheden af dine porer. Fx et kemisk eksfolieringsprodukt som Cosrx BHA blackhead power liquid vil trænge ned i dine porer og trække skidtet ud, med det resultat, at dine porer bliver mindre synlige.
 

2.    Dine kostvaner påvirker ikke din hud

Det er de færreste, der ikke har prøvet, at vågne op med et par bumser efter en bytur eller et par ekstra glas vin med vennerne. For ikke at tale om en julemåned fyldt med fed mad og for meget af de søde sager. Hvem ville ikke ønske, at man bare kunne spise whateverog stadig have en glødende, ren hud? Sådan er virkeligheden bare ikke, og din kost påvirker din hud mere end du umiddelbart er klar over.  Det er allerede forholdsvist udbredt, at det er en god idé at skære ned på mælkeprodukterne, hvis man døjer med en uren hud. Dog er det de færreste der ved, at madvarer som hvidt brød, sukker og pasta kan skubbe din hud ud i en forværret tilstand. Disse produkter er eksempel på fødevarer, der får dit blodsukker til at stige hurtigt, og når blodsukkeret gør det, frigiver kroppen et hormon kaldet insulin. Et forhøjet insulinniveau resulterer i, at din hud producerer mere olie/fedt og derfor øger risikoen for at din porer bliver tilstoppet, som senere fører til bumser.
 

3.    Solen får din akne til at forsvinde

Mange har lagt mærke til, at ens hud altid er pænere, når man har brugt en dag udenfor i høj solskin. Dog er effekten af formindsket akne kun midlertidig. Det anbefales ikke, at man soler sig kun med hensigt på, at give sin hud et ”quick-fix”. Solbadning kan i det lange løb give forstørrede porer, rynker og hurtigere aldring af huden – og de konsekvenser opvejer renere hud i en dag eller to!
 

Der er mange flere myter ude på det store internet, men nu har vi dækket nogle af de mest udbredte. Vi håber, at du har fået noget brugbart viden med, så du kan gøre det der er allerbedst for din hud!