5 fordele ved fedtet hud

Alle os piger, der går igennem faser med skinnende hud, ved hvor frustrerende det er, at prøve at holde olie-produktionen under kontrol. Jeg har i hvert fald selv i perioder ønsket mig mine venners tørre hud.
 
Fordi vi er så optaget af de negative sidder, glemmer vi at stoppe op og tænke på, hvor fantastisk det egentligt er, at vores hud tager sig så godt af sig selv. Når vores talgkirtler producerer olie nede i vores porer, er det faktisk for at smøre huden (og gøre os vandtætte), og give den næringsstoffer. Derfor, jo mere fedtet din hud er, jo mere næring får den, og jo bedre er den til at holde udefrakommende forurening væk.
 
Udover disse cool fordele ved skinnende hud, kommer der her 5 andre eksempler på, hvorfor du bare skal rocke din shine!
 

1.    Langsommere aldring

Selvom at det ikke er farligt at blive ældre, er det de færreste, der vil have sin hud til at ældres hurtigere end man selv gør. Heldigt for dig (hvis du har fået fornøjelsen af fedtet hud), skal du bekymre dig mindre om at din hud viser tegn på rynker og fine linjer. Fordi at din hud for det meste har et tyndt lag olie ovenpå sig, har den hele tiden adgang til fugt og næringsstoffer, i modsætning til tør hud, der kan nå at tørre ud imellem ens hudplejerutiner. Olieret hud har også en tendens til at være lidt tykkere, så den har en bedre forudsætning for at beskytte dig imod ubudne, udefrakommende gæster som forurening og UV stråler.
 

2.    Dynamisk glød

Til trods for, at mange med fedtet hud ser det som knapt så tiltrækkende, er sandheden, at mange bemærker det som en flot glød og et ungdommeligt touch. Det kræver bare, at man tager sig af sin hud, og ved hvilke produkter, der kontrollerer produktionen af olie, samtidig med ikke at fratage sin hud sin naturlige shine.

Læs mere om fedtet hud her

3.    Bodyguard for din hud

Din hud er kroppens største organ, og også det mest blottede. Derfor er din hud også det første forsvar, imod alt dårlige, der prøver at trænge ind i dit personlige rum. Ikke overraskende, er olieproduktionen derfor din huds første bodyguard der sørger for næringsstoffer og bekæmper alt det, der kunne påvirke din hud negativt. Olien indeholder vitamin E, hvilket også er en antioxidant der har gavnlige effekter på din hud.
 

4.    Modstander af UV stråler

Solcreme er helt klart vores mest betroede ven på de solrige dage, men olieret hud understøtter solcremens effekt, så vi er en tand mere beskyttet. Nogen har måske endda bemærket, at de ikke har en så stor tendens til at blive solbrændt i ansigtet. Det kan være en stor hjælp, især i foråret og sensommeren, hvor man kan være tilbøjelig til at glemme solcremen selvom solen står højt på himlen. Det er dog altid bedre at gå efter en solcreme med SPF. For os med olieret hud, kan det være en god ide at vælge en solcreme der har en lidt lettere konsistens (ikke en lavere SPF), for at undgå at den tilstopper porerne.

Tjek de bedste solcreme

5.    Smuk hud om sommeren, smuk hud om vinteren

Om vinteren, har du det meget nemmere, end dine venner med tør hud. Vinterens kolde miljø kan trække fugten ud af næsten enhver hud, og få den til at føles som sandpapir. Olieret hud kræver ikke så meget beskyttelse i de kolde måneder, og der er mindre chance for, at din hud tørrer helt ud. Selvom at ens olieproduktion så stiger under de varmere måneder, er det et nemmere problem at løse, end at gå rundt med udtørret hud om vinteren.