Årets Par

Kære K-stories læsere. Det handler om hudpleje - og ikke en ugebladshistorie;-)

Mit bud på bedste makkerpar indenfor hudpleje aka ”Årets Par” er antioxidanten C-vitamin og SPF.

  

Hvorfor?

Hvis du kombinerer C-vitamin med SPF:

·      beskytter du din hud

·      forebygger for hurtig ældning

·      mindsker risikoen for solskader, og det der kan følge med,

 

C-vitamin

Min nummer 1 anbefaling af serum, om dagen, under solcremen, er et serum med C-vitamin. Det er med til at bremse synlig hudaldring, så som fine linjer, rynker og brune solpletter/pigmentpletter. Det lysner, og gør huden mere ensartet. C-vitamin er en stærk antioxidant, hvilket betyder, at det hjælper med, at beskytte din hud mod skader fra frie radikaler og ultraviolet lys.

  

SPF

Som du måske allerede ved, så er SPF en forkortelse af ”sun protection factor”. SPF er absolut det mest vigtige, og også bedste forebyggende antiage produkt.

Det er nødvendigt, at bruge en bredspektret solcreme hver evig eneste dag. Det beskytter din hud mod de skadelige UV-stråler.

 Jeg kan ikke prædike nok, om dette. Jeg gentager mig selv, meget ofte, faktisk konstant, lige på dette område, men af den bedste god vilje. Læs meget gerne mit blogindlæg ”SPF”, hvor jeg detaljeret skriver om vigtigheden af at beskytte sin hud, hvordan man bedst gør det og andre små råd.

 

Kort og kontant

Hvis du kombinerer C-vitamin med SPF, beskytter du din hud, du forebygger for hurtig ældning samt mindsker risikoen for solskader, og det der kan følge med,

Der er absolut intet at tabe.

 

I hvilken rækkefølge, skal jeg påføre produkterne?

Hvis du også bruger en fugtighedscreme, er rækkefølgen således:

·      Serum

·      Fugtighedscreme

·      SPF (solcreme).

Påfør altid det tyndeste produkt først. Det tykkeste til sidst. Måske du husker, at jeg tidligere har skrevet: Undertøjet først (serum) og overfrakken til sidst (solcremen).

 

Hvad skal jeg vælge?

Derma Space har et stort udvalg af gode C-vitamin sera samt forskellige solcremer, til de forskellige hudtyper og behov.

 

C-vitamin:

Flere af C-vitamin sera’erne indeholder andre superingredienser, som helt bevidst at sat sammen med C-vitamin, for at optimere effektiviteten.

Det kan fx være niacinamid, som der er i denne serum fra Neogen, som også indeholder hele 22% C-vitamin:

Neogen - Real Vita C Serum (239 kr.)

 

Der er også denne C-vitamin serum fra TIA'M, som også indeholder hyaluronsyre samt grøn te ekstrakt. Kombinationen af C-Vitamin og grøn te ekstrakt giver ekstra antioxidative egenskaber:

TIA’M - My Signature Red C Serum (199 kr.)

 

Solcreme

Denne er en Derma Space bestseller, og passer til de fleste hudtyper, og den er med SPF50 og indeholder også både E-vitamin og aloe vera:

Cosrx - Aloe Soothing Sun Cream SPF50+ PA+++ (129 kr.)

 

Hvad du bør vide, når du skal købe et C-vitamin serum:

Da C-vitamin er en antioxidant, nedbrydes det, når det udsættes for luft og lys, hvilket vil påvirke dets styrke, og dermed virkning. Derfor anbefaler jeg, at du køber et C-vitamin serum, som opbevares i en mørk flaske/glasemballage, og så skal det være med en pipette. Det mørke glas blokerer for sollys, og pipetten er med til at begrænse, at indholdet ikke udsættes for luft, i for lang tid, ved brug. Hvis du går efter disse to ting, så vil C-vitaminet forblive stabilt, og dermed have rette effekt.

 

Nu kender du til Årets Par, tag godt imod dem!

 

Forårshilsener fra Eva