Antioxidanter

Hvad er antioxidanter?

Antioxidanter er substanser som beskytter huden mod skader fra de frie radikaler; UV-stråler, vind pollen, luftfugtighed, smog, røg og forurening. Antioxidanter i kosten, kommer i form af vitaminer og mineraler, fra fx frugt, grøntsager, nødder og fuldkornsprodukter.

Udover at få dem naturligt fra kosten, så implementeres de med stor succes i mange hudplejeprodukter, grundet deres meget kraftfulde hudforyngende fordele. De mest vigtige antioxidanter i hudpleje, er A (karotenoider), C, E-vitaminer samt grøn te. Alle beskytter din hud imod frie radikaler.

 

Hvad er frie radikaler?

Frie radikaler er molekyler i miljøet, som fx forurening, kemikalier og cigaretrøg, og kort sagt suger de næring ud af din hud, og kan lave skade på huden, så som hurtig ældning, pigmentforandringer, grålig teint mm.

 

Hvad gør antioxidanter ift. hudpleje?

Antioxidanter neutraliserer disse frie radikaler ved at beskytte din hud mod skader og nedbrydning af collagen mm. Huden er konstant udsat for netop nedbrydning, men du kan beskytte huden ved netop at klæde den på – med produkter som indeholder antioxidanter

Derudover har antioxidanter også nogle andre super egenskaber. Antioxidanter kan lysne huden, herunder ar og pigmentforandringer. Det kan ydermere dulme irritationer, reducere inflammation, booste collagenet og udviske/mindske fine linier, med andre ord; antioxidanter holder din hud ung og den kan forbedre nuværende tilstand.

 

Men du skal vælge de rigtige antioxidanter, hvor kvaliteten af ingredienserne er klinisk valideret og dermed virker.

 

A, C og E samt grøn te

  • A-vitamin kan hjælpe på akne, bumser og ar og det kan forebygge udbrud.  Det opheler, og hjælper på tab af elasticitet, fine linjer og rynker og giver huden glød.
  • C-vitamin er hudforyngende, det er med til at stimulere kollagendannelsen og det giver en pæn hudoverflade og kan mindske fine linjer, rynker og er poresammentrækkende. 
  • E-vitamin hjælper ekstra med at beskytte huden mod solstrålerne (sammen med SPF’en, naturligvis). Derudover hjælper det med at forebygge forekomsten af pigmentpletter, linjer, rynker og slap hud. Det fugter, heler og beroliger huden.
  • Grøn te kan reducere rødme, irritation, fugtgive og dulme akne og er hudforyngende

 

Hvor i hudplejerutinen bør man sætte ind, med at tilføje de forskellige antioxidanter?

Smag og behag, vil jeg sige. Professionelt set, giver det dog bedst mening at fokusere på at der er antioxidanter i din essens, serum, masker og/eller cremer.

Dog bør produkter indeholdende A-vitamin kun bruges om natten.

 

Eksempler på produkter indeholdende:

A-vitamin: TIA’M - Vita A Anti-Wrinkle Moisturizer (229 kr.)  

C-vitamin: Neogen - Real Vita C Serum (239 kr.)

E-vitamin: Klairs - Freshly Juiced Vitamin E Mask (279 kr.) 

Grøn te: Beauty of Joseon - Calming Serum: Green Tea + Panthenol (149 kr.) 

 

God fornøjelse.

 

Kærlig hilsen Eva