Den perfekte julefrokost makeup - step by step

Skrevet af Derma Spaces tilknyttede make-up artist Julie, som selv tester og udvælger produkter til vores make-up sortiment.

 

Nu er det igen tid til julefrokoster, og er du lidt i tvivl om hvordan du sikre den fineste makeup til efterårets festligheder, har jeg lavet en lille guide her, som step by step guider dig til den perfekte julefrokostmakeup, der imponerer!

 

Step 1: Den perfekte base

En flot base er det perfekte match til et hvert makeup look. En flot hud starter ved en god hudplejeroutine, og hjælpes det sidste stykke vej af en flot makeup. Døjer du med nogle særlige udfordringer med din hud, så hop en tur ind på vores k-blog eller instagram, hvor vi deler en masse tips, råd og produktanbefalinger fra både vores kosmetolog Eva og Katrine.

 

Primer

En primer kan hjælpe makeuppen til at lægge sig flottere og mere jævnt på huden. Vælg en primer der passer til din hud, hudens udfordringer og dine ønsker for makeuppen. Har du f.eks. store porre eller en ujævn hudstruktur, så gå efter produkter med en udjævnende effekt, som f.eks. ”No Poreblem Primer” fra Touch In Sol, mens ”Artless Glow Base” fra Heimish er perfekt til at give glød og fugt til en tør og vintertræt hud.

Foundation, CC-cream eller bb-cream

Få en flot og ensartet hud ved at lægge et let lag foundation, cc-cream eller bb-cream i ansigtet. Vælg et produkt der passer til din hudtype og overvej om du ønsker et matte eller let glødende finish.
Til den fedtet hud, så prøv f.eks. Rom&nds ”Better Than Matte Cushion”, der giver et flot satin matte finish, modvirker olie og har en medium dækkeevne, eller Missha ”Magic Cushion Cover Lasting” med et semi-matte finish og en medium til høj dækkeevne.

Til den tørre hud er Clios ”Kill Cover Glow Foundation” den perfekte medium til højt dækkende foundation, der skaber en ensartet hud, fugter og giver glød og holder hele aften eller Missha ”Glow Tension”, der med en lettere dækkeevne udjævner hudtonen og skaber en flot naturlig sund hud.

Concealer

Dæk urenheder og render under øjene med et let lag concealer. Prøv f.eks. Missha ”Glow Ampoule Concealer” med en silkeblød konsistens og let glød er perfekt til at lysne øjenomgivelserne og få dem til at syne friske og veludvilet, eller Clio ”Kill Cover Liquid Concealer” som med en høj dækkeevne og et mat finish dækker urenheder, rødme og mørke render let som en leg og holder olie nede.
 

Pudder

Pudder bruges som det afsluttende step efter cremeprodukter til at sette makeuppen, og sikre en længere holdbarhed. Pudderen kan ligeså minimere porre og skabe en mere jævn overflade eller mindske olie hos en mere fedtet hud.

Prøv her Innisfree ”Pore Blur Powder” perfekt til både en tør og mere fedtet hud, der får hudens overflade til at syne mere jævn og kan bruges under øjnene til at hindre at concealeren rykker sig og sætter sig i fine linjer eller Etude House ”Zero Sebum Drying Powder” til at kontrollere sebum og olie til den mere fedtede eller kombinerede hud.

 

Step 2 Farve og glød til kinderne

Bronzer og contour

Form ansigtet og skab dimension ved at bruge bronzer eller contour til at fremhæve ansigtets træk. En contour er en koldere og mere grålig tone, der benyttes til at skabe skygger i ansigtet, der får det til at syne smallere. Contour kan bruges under kindbenet, kæbelinjen og langs næseryggen til at få ansigtet og næsen til at syne smallere. En bronzer har en mere neutral eller varm tone og til formål at skabe effekten af en bronzy solkysset hud.

Prøv f.eks. Rom&nd ”Better Than Shape” der er den perfekte todelte conotur med en både lysere og mørkere contourskygge i en blød formular eller Etude House Play 101 Contour Duo Stick for en nem creme contour, der også kan bruges til at bronze huden op.

Blush

Ved et let lag blush får kinderne en sund og frisk farve, og mimikere hudens naturlige rødme ved at ligge et let lag blush på æblet af kinden og blende langs kindbenet op mod øret. Blushenen kan ligeså bruges til at sculpte og løfte ansigtet ved at fokusere farven yderst på kinden og kindbenet.

Blush kommer i forskellige finish, formularer og teksturer, så prøv dig frem for at se hvad du bedst kan lide at arbejde med.

Prøv f.eks. den matte blush som f.eks. ”Pure Blushed Sunshine” fra Peripera eller en blush med glød som f.eks. ”Glow cheek” fra Heimish.

Highlight

Skab glød til huden ved at slutte af med en highlighter på kindbene og andre steder du vil fremhæve. Prøv f.eks. Clio Prism Air Highligther, som er silkeblød med en let glød.

Har du en mere åben bluse på er let highlight på kravebenene eller skulderen også fint og skaber en sund glød til huden.

 

Step 3 de perfekte bryn

Brynene spiller en vigtig rolle til at forme ansigtet og fortjener lidt ekstra kærlighed når du laver den perfekte festmakeup.

Vil du have lidt mere fylde til brynene, så brug en brynbylant , som f.eks. Etude House ”Drawing Eye Brow” til at optegne og udfylde huller i brynet. Har du fyldige bryn kan du nøjes med en bryngele til at børste hårene op og forme brynet, så ansigtet får et let løft, som f.ek.s Rom&nd - Han All Brow, der er en klar bryngele, der får brynene til at syne fyldigere og holder dem løftet.

 

Step 4 – Den perfekte øjenmakeup

Julesæsonens fester er det perfekte tidspunkt at kaste sig over en mere udfordrende øjenmakeup i mørkere toner og med glitter. Går du efter røde læber, så vælg dog en mere let øjenmakeup eller kast dig ud en winged eyeliner. Prøv f.eks. Pramy ”Longwear Meteorite Eyeliner Pencil”, der gør brugen af flydende  eyeliner let som en leg, selv for begyndere.

Tør du kaste dig over en mere intens øjenmakeup, så følg disse lette steps for en festlig makeup.

  1. Lig en primer eller concealer på øjenlåget og set med pudder.

  2. Tag en øjenskygge et par toner mørkere end din hudtone og blend i globelinjen.

  3. Tag en mørkere tone, og lig den i et V fra øjets yderste øjenkrog, op og let ind i globelinjen og blend ud. Fokuser den mørkere tone mod øjets ydre for et løftet cateye look, der klæder de fleste øjenformer.
    Tip! Vi har massere af flotte øjenskyggepalletter, hvor du får alle farverne samlet, som f.eks. Rom&nd ”Better than eyes”, Peripera ”All take the mood” eller Etude House ”Play Colour Eyes

  4. Glitter! Pift looket op med glitter eller en shimmerskygge på hele øjenlåget eller fokuseret på inderste del af øjenlåget ind mod næsen. Prøv f.eks. Touch in Sol ”Day & Nigth Fill Up Orange Eyeshadow Palette”, der har en helt unik og fin glitterskygge

  5. Brug en eyeliner til at definere vippekanten eller en nude eyeliner i den våde kant til at åbne øjet op.

  6. Slut af med en masse mascara, som f.eks. Etude House Lash Perm Curl Fix Mascara, der giver massere fokus på vipperne ved løfte vipperne ved roden og får dem til at syne længere, og tilføjer massere volumen.

Her har jeg anvendt paletten ”Day & Nigth Fill Up Orange Eyeshadow Palette” til mine øjne og “Ink the Airy Velvet Stick” i farve “8 warmy red” til mine læber

Step 5 De perfekte læber

Intet siger julefrokost, som de perfekte klassiske røde læber. Har du dog givet den fuld skrue med glitter på øjenmakeuppen, så vælg en mere neutral læbestift eller gloss, da rød læbestift oveni kan virke for voldsom.

Vælg en læbestift eller liptint i en rød farve med en kold undertone for flotte intense julelæber. Den kolde tone får ligeså tænderne til at synes hvidere!

Brug en lille læbebørste til at optegne kanten af læbelinjen først for skarpe kanter og fyld ud med læbestiften eller tinten.

Prøv Peripera “Ink the Airy Velvet Stick” i farve “8 warmy red” eller Etude House “Dear Darling Water Gel Tint” i farven “RD301 Real Red”.

 

Step 6 Settingspray

Intet look er helt færdigt uden en settingspray, der sikrer, at det hårde arbejde holder hele natten. En personlig favorit er Pramy ”Background Moisture Setting Spray”, som holder på makeuppen hele aften og giver lidt ekstra fugt til en tør hud.