Fedtet hud?

Skinner du også i ansigtet? Ikke det dér 2020-dewy look, men nærmere en næse eller pande der, bogstaveligt talt, overshiner resten af dit ansigt?

Ja? Så har du meget sandsynligt en fedtet hud, eller måske blot en fedtet T-zone.

 

Lidt om T-zonen.

T-zonen er den betegnelse af det område i ansigtet, som dækker pande, næse og hage.

T-zonen, som normalt ser fedtet ud, har lidt større talgkirtler end resten af ansigtet, og især næsen. Grundet de større talgkirtler,

har T-zonen også ofte overskydende talg, bumser og hudorme.

 

Hvorfor bliver huden fedtet/olieret?

Når huden fx ikke bliver renset med produkter, som er tilpasset din hudtilstand, så bliver den ofte ikke renset med et produkt som indeholder salicylsyre. Salicylsyre kan netop rense porerne i dybden.

Måske springer du endda nogle gange rensen over. Det kan jo ske for den bedste;-)

 

Tilstopninger, overrensning og udtørring

De døde hudceller, som ikke bliver renset væk dagligt, vil ophobe sig, og blokere talgudgangen, så talgen bliver siddende og så lægges der olie, fedt, makeup mm. ovenpå talgudgangen, som dermed bliver tilstoppet, og får et fedtet look og kan udvikle sig til bumser.

Men, der er også mange, som over-renser huden i den tro at huden bliver mindre fedtet, og undgår at bruge fugt.

Hvis, der så renses så grundigt, at huden udtørrer, sker der blot det modsatte: For hvis du udtørrer din hud med produkter, trigges de kloge hudceller til at tro, at det nødvendige fedt er VÆK, og så skynder de sig at producere endnu mere fedt.

 

Fugt og fedt

Huden skal have fugt og fedt, så pH-værdien er stabil. Hvis pH-værdien ikke er stabil, så laver den ballade. Balladen viser sig i form af tør hud, skallende hud, endnu mere fedtet hud og bumser, som kan udvikle sig til akne.

Kort sagt

Udtør ikke huden når du har fedtet, olieret eller acne hud. Huden vil kun kompensere ved, at danne endnu mere talg og fedt.

 

Plejetips til den olierede hud

Dobbelt afrensning morgen og aften

Olierens fx Sioris - Fresh Moment Cleansing Oil (279 kr.)

Vandbaseret rens fx Dr. Oracle - 21; Stay A-Thera Cleansing Foam (129 kr.)  

 

Fugt huden

Brug en let fugtcreme fx Cosrx - AC Collection Lightweight Soothing Moisturizer (179 kr.) 

 

Tilsæt daglig AHA (frugtsyre)

Brug et dagserum eller essens under dagcremen. Her anbefales det, at du bruger et, som indeholder AHA (frugtsyre) fx Isntree - Clear Skin 8% AHA Essence (129 kr.)

 

Tilsæt natlig A-vitamin (Retinyl Palmitate)

Brug et A-vitaminprodukt til natten. Husk at starte op med hver 2. nat med fx The Plant Base - Time Stop Collagen Ampoule (199 kr.)

 

SPF

Brug en mineralbaseret SPF om dagen, ovenpå din fugtcreme fx Isntree - Hyaluronic Acid Perfect Sun Block (199 kr.)

  

Exfoliér

Exfoliér, dvs. fjern de døde hudceller kemisk 2(-3) gange om ugen med fx Cosrx - Poreless Pad (249 kr.)

 

Lidt ekstra til om natten

Brug ind imellem en nærende natmaske med snegleslim fx Mizon - Snail Wrinkle Care Sleeping Pack (199 kr.) 

 

Olieabsorberende produkt

Tilsæt evt. lidt olieabsorberende pudder før du går ud af døren Innisfree - No Sebum Mineral Powder (79 kr.)

 

”MUST HAVES” til håndtasken

Blotting paper, som er et lille stykke papir, som suger fedtet/olien til sig, og ja også ovenpå makeuppen. Det er et lille mirakel, efter min mening fx Innisfree - Jeju Volcanic Oil Control Paper (49 kr.)

 

... Og de små gratis husketips

Rens dine makeupbørster og skift dit hovedpudebetræk ofte.

 

Hvad kan olieret hud ellers skyldes?

Udover de årsager, som blev nævnt i starten af indlægget, så kan fedtet hud også skyldes hormonelle forandringer. Nogle af Jer har måske lagt mærke til, at huden bliver forværret i forbindelsen med indtagelsen af fed mad, junkfood mm. Generelt vil jeg sige; alt med måde. Du kan jo se, om den store bakke pomfritter med tilhørende salatmayonaise, får din hud til at ”shine ekstra” dagen derpå! Min gør, skal jeg hilse at sige;-)

Spis en varierende kost, tag din vitaminer og mineraler, og få nok væske (vand) og frisk luft. Se på hvad det er du bruger i din hudpleje nu ift. de produkter som jeg har anbefalet.

 

Bonusinfo

Fordi du har tendens til en olieret hud, vil din hud optisk også se yngre ud end fx jævnaldrende med fx tør hud. Din hud vil ældes med en lidt anden slags rynker, og ikke tørhedsrynker, da den netop har et naturligt ekstra lager af olier og fugt. Der skal ikke så meget til, for at forbedre din T-zone-tilstand, så du kan drage fordel af netop – at have en olieret hud!

 

Pas godt på dig, og på din hud.

 

Allerbedste hilsener fra Eva