Hvordan skal dine hudplejeprodukter påføres? (+ guide til de 10 steps)

Den koreanske 10 step rutine kan være forvirrende, når man først giver sig i kast med den. Der er nye produktkategorier, som essens og sheet-maske, og så er der også mange steps.

Her får du en guide til hver step, og hvordan de påføres.

  

1.Oliebaseret rens

Oliebaseret rens er det første step i den koreanske 10-trins rutine. Denne type af rens vil effektivt men mildt fjerne alt make-up, sebum (olie fra huden) og solcreme, som sidder på din hud.

Oliebaseret rens bruges ideelt set efterfulgt af en vandbaseret rens. Derfor behøver du ikke at tørre dit ansigt efter afrensning af den oliebaserede rens, da den vandbaserede rens skal på et vådt ansigt.

Påførelse:

På tør hud masseres en lille teskefuld af olien ud. Efter at din make-up er opløst skylles det hele af med lunkent vand.

 

2.Vandbaseret rens

Denne type af rens bruges af mange som deres standart ansigtsrens, da den ofte både kan fjerne make-up og skidt fra huden.

I modsætning til oliebaseret rens kan den vandbaseret rens fjerne vandbaseret skidt fra din hud, som fx. sved og skidt fra porerne.
Den vandbaseret rens kan både bruges alene eller sammen med den oliebaseret rens.

Påførelse:

Den vandbaseret rens påføres på et vådt ansigt. Du tager hvad der svarer til en 1-krone og skummer produktet op i hænderne, inden du masserer det ind i huden. Masser i cirkulære bevægelser og skyl derefter af med lunkent vand.

 

3.Eksfoliering

For at formindske ophobningen af døde hudceller, kan man bruge en eksfoliering. Et andet ord for eksfoliering er ”peeling”. Når man eksfolierer huden hjælper man huden med at komme af med de døde hudceller og opmuntrer huden til at producere nye og unge hudceller.
Der findes både mekanisk og kemisk eksfoliering, hvilket er 2 forskellige former for eksfoliering. Den mekaniske eksfoliering kan gøres med de såkaldte skrubbecremer eller produkter med korn i. Dette anbefaler vi generelt ikke, da det kan være hårdt for huden.
Kemisk eksfoliering er en form for eksfoliering hvor man bruger frugtsyre eller andre eksfolierende væsker. Dette er på sigt mere ideelt for huden, da den kemiske eksfoliering ikke benytter sig af fysiske korn, men derimod en ingredienssammensætning som opmuntrer huden til at skille sig af med de døde hudceller. De kemiske eksfolieringer arbejder også dybere i huden, og kan løse hudproblemer som akne, pigmentpletter, store porer og formindske fine linjer.

Påførelse af kemisk peeling (væske):

På tør hud tager du 1-2 pump af væsken på en vatrondel eller direkte i håndfladerne, og dupper den henover ansigtet. Vær forsigtig med ikke at ramme øjnene eller åbne sår. Efter påføring skal du vente 5-10 minutter, før du går videre til toner/skintonic. Eksfolieringen skal bruges 1-2 gange i ugen.

Påførelse af Neogen Peeling Pads:

På tør hud tager du en pad/vatrondel op af bøtten og kører den med den “ru” side henover huden i cirkulære bevægelser. Når du har kørt med den ru side, vender du vatrondellen om, og kører hurtigt henover huden med den bløde side. Pas på med ikke at få det i øjnene.

Når du er færdig med den store "vatrondel", smider du den ud. Til sidst skal ansigtet skylles i lunkent vand. Eksfolieringen skal bruges 1-2 gange i ugen.

Påførelse af Peeling Gel:

På tør hud tages en mængde svarende til en 2-krone og masseres ind. Efterhånden begynder du at se små klumper som skaller af. Du bliver ved med at massere, indtil alt peeling gel er masseret ind, og der ikke længere bliver dannet flere klumper. Derefter skylles peeling gel af. Eksfolieringen skal bruges 1-2 gange i ugen.

 

4.Toner

Toner er et andet ord for skintonic. En toner bruges for at balancere hudens pH-værdi efter man har renset ansigtet. Samtidig forbereder toneren dit ansigt til bedre at kunne absorbere de produkter, som kommer på efterfølgende.

Påførelse:

Toner kan enten puttes på en vatrondel eller duppes direkte på huden med hænderne. Du påfører toneren på enten tør eller en smule fugtig hud. Når din toner er absorberet, fortsætter du til næste skridt i din hudplejerutine.

 

5.Essens

En essens er et specielt produkt, som stammer fra den koreanske 10-trins rutine. En essens har en tykkere konsistens end toner, men en tyndere konsistens end serum. En essens bruger man for at tilføre fugt, næring og anti-age til huden. Samtidig kan en essens målrettet til at afhjælpe forskellige hudproblemer, fx. pigmentpletter

Påførelse:

En passende mængde essens tages i håndfladerne og duppes ind i huden efter toner. Når essensen er duppet ind og absorberet, fortsættes til næste skridt i din hudpleje.

 

6.Serum

En serum er et meget koncentreret produkt, der har et højt indhold af aktive ingredienser. Disse aktive ingredienser går ind og behandler et specifikt problem, som fx. fine linjer, pigmentpletter, tør hud eller akne. Du kan finde serummer, som afhjælper alle slags hudproblemer.

De aktive ingredienser i en serum har for det meste en højere koncentration, end du f.eks. vil finde i din dagcreme.

Påførelse:

Der tages ca. 1/2 pipette (eller 1-2 pump) af serum i håndfladerne, som derefter duppes ind i huden. Når serummen er absorberet, fortsættes til næste skridt i din hudplejerutine.

 

7.Sheet-maske

En sheet-maske er en form for ansigtsmaske der er elsket og kendt over hele verden. Sheet-masker kommer fra koreansk hudpleje (K-beauty), så måske har du allerede stiftet bekendskab med koreansk hudpleje (K-beauty), uden at vide det.
Det ansigtsformede ark ligger i en plejede og nærende serum, nede i posen. Du kan finde sheet-masker med alle mulige slags aktive ingredienser, der ligesom en serum vil gå ind og afhjælpe specifikke hudproblemer og fugte din hud.

Påførelse:

Sheet-masken påføres på tør hud efter din serum/essens/toner. Efter 15-20 minutter tager du sheet-masken af og dupper det overskydende væske ind i huden. Du skal altså ikke skylle det af.

 

8.Øjencreme

Huden er tyndest omkring øjnene, og derfor er det er også det første sted, hvor smilerynker, tørhedslinjer og senere aldersbetingede rynker vises tydeligst. En øjencreme går ind og beskytter det sarte område omkring øjnene. En øjencreme indeholder specifikke ingredienser, som er målrettet til at kunne afhjælpe de problemer, som man kan ved øjenomgivelserne, som fx. mørke rande og poser.

Påførelse:

Med din ringefinger tager du en smule øjencreme og dupper rundt omkring øjnene.

 

9.Fugtighedscreme

En fugtighedscreme er en af de vigtigste steps i din hudplejerutine, da den forsegler alt fugten fra de forhenværende steps. Fugtighedscremer kommer i mange forskellige konsistenser, så du kan altid finde en, der passer helt perfekt til din hudtype. De indeholder typisk aktive ingredienser der vil hjælpe på specifikke hudproblemer, fx. tør hud, pigmentpletter og akne.

Påførelse:

Du tager en passende mængde creme og masserer ind i din hud.

 

10. Solcreme

Solcreme er efter manges mening det vigtigste step i din hudplejerutine. Solcreme er nemlig den bedste anti-age creme, som du overhovedet kan få. Den beskytter imod de UV stråler, som er med til at skabe dybe rynker i huden. Baseret på forskning kan det ikke diskuteres, at solcreme er den bedste anti-rynke, anti-pigmentpletter og anti-slap-hud produkt, som du kan tilføje i din daglige hudplejerutine. Solen er nemlig den synder, som bidrager mest til, at du får fine linjer, slap hud og pigmentpletter. Selvom der er overskyet eller vinter, får du stadigvæk sol, og huden ældres derfor alligevel. Derfor skal man gerne bruge solcreme hver dag, hvis man vil have optimal beskyttelse.

Solcremerne fra Sydkorea er udviklet til at føles som lette dagcremer, og de efterlader ingen hvid hinde eller fedtet overflade.

Påførelse:

Du tager en god mængde solcreme og masserer ind i din hud, indtil at det er absorberet.