Husker du hals og décolleté?

Du passer sikkert dit ansigt med alverdens gode produkter, men husker du mon også at pleje halsen og décolleté?

 

Hvad er décolleté?

Décolleté er egentlig et fransk udtryk, som beskriver en kjole med dyb udskæring. Men, udtrykket er blevet mere eller mindre synonymt med det stykke hud, som dækker øverste del af brystet, øverste del af skuldrene samt huden, som grænser op til halsen.

 

Er huden anderledes på hals og décolleté end i ansigtet?

Ja! Huden her har nemlig mindre kollagen og færre oliekirtler, så huden er typisk mere tør. Tør hud ældes hurtigere, og da der er mindre fedtvæv i dette område, kommer den også hurtigere til at blive mindre fast (læs: hænge) end i dit end i ansigtet, som årene går.

 

Forslag til, hvordan du kan pleje og forebygge ældning af huden på hals og décolleté:

 

Hvad med anti-age vitaminet A?

Da huden netop i dette område er mere tynd, skal du ikke komme for aktive ingredienser på. Retinol (A-vitamin) er jo næsten uundgåeligt at komme udenom, når vi taler antiage, men start forsigtigt. Bland evt. et par dråber i din natcreme.

  

Godt råd

Gå forsigtigt til værks, og tænk primært blot i rens, fugt og beskyttelse (SPF) hvis du er under 25-30 år.

Hvis du er over 30, kan du godt gå i gang med at være mere progressiv og give ”den lidt ekstra gas” med essens, serum, masker mm.

Er du 40+, kan du gå direkte til A-vitaminet sammen med de andre forslag.

 

Er det resultatsgivende, al den pleje?

Helt klart, JA!

Resultater kræver stædighed og kontinuitet i hudplejen. Tro mig, det kan betale sig. Er det egentligt ikke også altid bedre, i hvert fald lettere, at forebygge end behandle? Det vil jeg mene, at det er.

En filosofi, som også de sydkoreanske kvinder lever efter, ift. deres hudpleje, og som nærmest er helt hellig. Blot tænk på deres respekt for solen ved altid at benytte høj SPF (sun protection factor) som allerbedste antiageprodukt.

 

Hav’ det godt og pas på hals og décolleté ;-)

 

Bedste hilsener Eva