Hvad er curly girl hårmetoden?

I forbindelse med, at vi fik vores nye Aromatica hårserier på webshoppen, gik det hurtigt op for os, at de var velegnet til curly girl metoden. Jeg, Katrine, har brugt curly girl metoden i et års tid nu, lang tid før at vi fik Aromatica produkterne på webshoppen. Og jeg har lige nu det sundeste og mest glansfulde hår, som jeg har haft i hele mit liv. Derudover går der nu hele 4-5 dage efter en hårvask, før mit hår begynder at blive fedtet.

Derfor testede jeg med stort engagement de nye Aromatica produkter, og kunne hurtigt se, at de var uundværlige på webshoppen. De var nemlig endnu bedre, end de produkter som jeg allerede anvendte til curly girl metoden. 

Hvad er curly girl metoden?

Curly girl metoden er en tilgang til hårpleje, som sørger for at ens hår bliver sundere og man undgår skadelige ingredienser i ens hårpleje. Metoden hedder curly girl fordi at mange med naturlige krøller oplever, at deres krøller/fald bliver tydeligere, sundere og mere defineret. Dog kan curly girl metoden selvfølgelig også bruges af alle andre hår-typer, som bare ønsker et sundt og gennemplejet hår.

Curly girl metoden går ud på, at man i sine hårplejeprodukter undgår silikone, sulfater og udtørrende alkohol. Disse ingredienser optræder i de fleste hårplejeprodukter, og kan skade håret og gøre det trist at se på. 

Silikone er en ingrediens som ligger en hinde på håret, så man “snyder” sig til, at håret ser sundt og glansfuldt ud. Samtidig har silikone også den effekt, at de gode og nærende ingredienser fra bl.a. balsam, hår-kur og hårolier ikke trænger ordentligt ind i håret og plejer det. 

Sulfater er det stof, som kan rense silikone ud af håret og forhindre, at silikone “bygger sig op” og tilstopper hovedbunden. Sulfater kan dog virke udtørrende på håret og formindske hårets naturlige glans og krøllernes definition. Af den grund bruger man heller ikke hårprodukter med sulfater i, når man anvender curly girl metoden.

Hvordan kommer du i gang?

Hvis du skal anvende curly girl metoden skal du sørge for kun at bruge hårprodukter uden silikone, sulfater og udtørrende alkohol. Ingen af disse ingredienser finder du i hårprodukterne fra Aromatica. Da jeg startede ud med curly girl metoden var det første jeg gjorde, at skifte min shampoo og balsam ud med nogle som var fri for silikone, sulfater og udtørrende alkohol. Derefter begyndte jeg langsomt at vaske mit hår med flere og flere dages mellemrum. Nu kan mit hår gå i 4-5 dage efter en hårvask, før det begynder at se fedtet ud. 

Derfor anbefaler vi curly girl metoden til alle, som gerne vil have glansfuldt og sundt hår.