Hvad kan man bruge aloe vera gel til?

Aloe vera er et naturprodukt, som mennesket har brugt gennem flere årtusinder til at hele og reparere huden. Inde i aloe vera planten befinder sig en gennemsigtig gel, der nedkøler, lindrer og fugter huden på en utrolig mild måde.

Denne gel har et væld af anvendelsesmuligheder og er et ægte multifunktionelt produkt. Det kan derfor godt betale sig altid at have en bøtte aloe vera stående på badeværelseshylden, da hele familien, uanset alder og køn, kan få gavn af den næringsrige gel.

 

Hvad kan aloe vera gel bruges til?

 

Som fugtighedscreme

Aloe vera har fugtgivende egenskaber og kan derfor bruges som en let fugtighedscreme, der tilfører fugt og lindrer rødme. Påfør en smule gel enten i stedet for din normale creme eller påfør et lag gel, inden du påfører cremen.            

 

Som bodylotion

Aloe vera gel kan også bruges som en opfriskende og fugtgivende bodylotion. Den lindrer irritation og tørrer samtidig hurtigt ind i huden, så man slipper for den fedtede fornemmelse.

 

Som after-sun lotion

I de fleste after-sun lotions findes et naturligt indhold af aloe vera, grundet dens rødmelindrende egenskaber. Som et alternativ til after-sun lotion kan du påføre aloe vera gel på de solskoldede områder. Dette giver en kølende og lindrende effekt, mens huden samtidig bliver fugtet.

 

Som hårkur

Når mit hår trænger til et ekstra boost, påfører jeg aloe vera gel i hele håret. Efter en hårkur med aloe vera føles mit hår glattere, mindre frizzy og blødere. Enten lader jeg hårkuren sidde i et par timer eller sover med den natten over. Jeg påfører aloe vera i tørt hår, lader det sidde i lidt tid, mens jeg går rundt derhjemme, så følger jeg op med shampoo og balsam, når jeg hopper ind i badet.

 

Som barberings-gel

Aloe vera kan også bruges til barbering af hele kroppen. Påfør et lag aloe vera, som du ville påføre din normale barberingsgel. Aloe vera gør, at din skraber glider let henover huden. Samtidig forebygger aloe vera også røde knopper og irritation efter barbering.

 

Som lindrende middel til insektstik

Når jeg har fået et kløende og hævet myggestik, er det første jeg gør altid at påføre en smule aloe vera. Det dulmer irritationen og kløen, og har desuden en anti-rødme effekt.

 

Som fodmaske til natten over

Hvis dine fødder mangler et boost af næring og fugt, skal du prøve at lave en hjemmelavet fodmaske med aloe vera. Jeg smører mine fødder ind i et tykt lag aloe vera, hvorefter jeg tager et par sokker udover. Dette sover jeg med, og næste morgen vågner man med blødere og glattere fødder.

 

Vi anbefaler

På webshoppen har vi et godt udvalg af aloe vera gels. Vores bedst sælgende aloe vera gel er Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Gel til 79 kr., der er baseret på 92% ren aloe vera gel.