Hvilken Vitamin C serum er rigtig til dig?

En Vitamin C serum er et af de produkter, som vil gavne stort set alle – lige fra den unge med urenheder til den modne med de fine linjer. Vitamin C er nemlig en ingrediens som både kan behandle og forebygge en lang række hudlidelser.

 

Hvorfor er Vitamin C så effektivt?

Vitamin C er en naturlig antioxidant. En antioxidants fornemmeste opgave er at neutralisere de såkaldte ”frie radikaler”. Dem vil man gerne have neutraliseret, da man så undgår at de giver fine linjer, pigmentpletter og slap hud. Frie radikaler er nemlig ustabile molekyler som kan skade hudens DNA. Disse frie radikaler kommer blandt andet fra solen, luften, usund mad, rygning og alkohol. Når man bruger en serum med Vitamin C vil det høje indhold af antioxidanter hjælpe med at neutralisere disse frie radikaler, så de ikke skader huden.

 

Derudover har Vitamin C også følgende fordele:

  • Formindsker pigmentpletter og akne-ar
  • Formindsker urenheder
  • Udjævner hudtekstur, så din hud fremstår glattere
  • Forebygger fine linjer
  • Giver en naturlig glød til huden

Samtidig vil Vitamin C få huden til selv at danne mere elastin og kollagen, hvilket er 2 stoffer som du naturligt har i huden, men som forsvinder jo ældre man bliver. Kollagen og elastin sørger for at holde din hud opstrammet, fugtet og glat.

 

Hvilken Vitamin C serum skal jeg vælge?

Der er mange forskellige slags Vitamin C serum på markedet, og det kan være en smule svært at finde rundt i. Den største forskel ligger i hvor mange % Vitamin C, som er i produktet.
Hvis du har sensitiv hud eller ingen erfaring med Vitamin C serum, vil vi anbefale dig at vælge en med lav eller medium koncentration af Vitamin C. Hvis du har helt styr på det kan du sagtens eksperimentere med de højere koncentrationer.

 

Lav koncentration (op til 4% Vitamin C)

Some By Mi - Galactomyces Pure Vitamin C Glow Serum (229 kr.)

Isntree - C-Niacin Toning Ampoule (189 kr.)

Bonajour - Green Multi-Vitamin Vital Nutrition Serum (259 kr.)

Jumiso - All Day Vitamin Brightening & Balancing Facial Serum (164 kr.)

 

Medium concentration (5-10% Vitamin C)

Purito - Pure Vitamin C Serum (179 kr.)

Sidmool - Vitamin C E Ferulic Ampoule + (299 kr.)

Klairs - Freshly Juiced Vitamin Drop (299 kr.)

 

Høj koncentration (over 10% Vitamin C)

Sidmool - Vitamin C 30 Ampoule (229 kr.)

Neogen - Real Vita C Serum (239 kr.)

By Wishtrend - Pure Vitamin C 21.5% Advanced Serum (329 kr.)

 

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Der er nogle ting, som du skal være opmærksom på, ved bruges af Vitamin C.

For det første, så er Vitamin C en af de mere ustabile, aktive ingredienser. Det vil sige, at det kan miste dens effekt, hvis du ikke skruer låget godt nok på, eller ikke opbevarer det inde i badeværelsesskabet. En Vitamin C serum egner sig nemlig ikke til at stå fremme i sollys, og reagerer heller ikke særlig godt på ilt.

Derudover skal du også være opmærksom på, at din hud bliver mere sensitiv end normalt overfor solen, ved brug af Vitamin C. Derfor anbefaler vi altid en solcreme ovenpå, hvis du bruger det i dagtimerne.

 

Sidst men ikke mindst, så husk at vi altid gerne vil hjælpe dig med at finde det helt rigtige produkt. Bare send os en mail med din hudtype og hudproblemer, så finder vi det perfekte match til dig.