Hvordan behandler du uren/irriteret hud grundet mundbind - såkaldt ”mascne”

Hvad er mascne (maske-acne)?

I de seneste par måneder har vi haft rekordmange kunder, som skriver til os for at få gode råd til urenheder, eksem og irritation i hage-, mund- og næseregionen. Dette fik vi hurtigt kædet sammen med den øgede brug af mundbind, da både Mette og jeg også har oplevet på egen krop, hvordan mundbind kan irritere vores hud. Dette har givet anledning til det nye udtryk - mascne. Mascne er en sammentrækning af ordene ”maske” og ”acne”, som beskriver de urenheder, der kommer af at bære mundbind.

 

Hvorfor opstår mascne?

Mascne kan opstå på grund af brugen af mundbind. Mundbindet kan nemlig irritere din hud, og samtidig kan der nemt samle sig bakterier under masken. Huden kan føles indelukket under masken og kan blive irriteret af selve materialet. Andre oplever eksem på grund af højt fugtniveau under masken, som blandt andet opstår fra din ånde. Dog vil vi også pointere, at selvom mascne kan være en træls bivirkning ved mundbind, så vil vi altid anbefale, at man bruger mundbind efter statens anbefalinger.

 

Hvordan behandler du din mascne?

Der er heldigvis mange tiltag, som kan formindske din mascne, så du får din gamle og glade hud tilbage.

 

·      Hav en simpel hudplejerutine med fokus på grundig afrensning

En af de bedste våben i kampen mod mascne er en afrenset og velplejet hud. Dette betyder ikke nødvendigvis mange produkter og en lang hudplejerutine. Vi anbefaler, at du holder dig til en rutine, som du ved, at din hud ikke reagerer negativt på. Det vigtigste er at få renset din hud i dybden efter brugen af mundbind, og det kan du gøre ved at anvende milde renseprodukter.
Her anbefaler vi en 2-step-afrensning: Start med en oliebaseret rens. Denne olie masserer du på tør hud og skyller den derefter af. Herefter følger du op med en vandbaseret rens, som du masserer på din våde hud, og derefter skyller af. Denne rensemetode vil rense i dybden uden at irritere eller udtørre din hud. Disse 2 renseprodukter er meget milde mod huden, og vil gå ind og forebygge urenheder og tilstoppede porer

 

·      Formindsk make-up under masken

For at give din hud ro og de bedste betingelser for at kunne hele sig selv, kan det også hjælpe på urenhederne at formindske brug af make-up. Din make-up kan nemlig tilstoppe porerne og give urenheder, og i en cocktail med et mundbind kan dette give nogle seriøse tilstoppede porer. Forsøg derfor at mindske make-up under masken. Hvis du af den ene eller anden grund ikke kan mindske make-up’en, så benyt renserutinen, som er anbefalet ovenover - og gerne så snart du kommer hjem.

 

·      Brug bumse-plastre på urenhederne under masken

Bumse-plastre er et af vores bedst sælgende produkter på webshoppen. Det er små plastre, som man sætter over en bums. Plastret holder bakterier ude, så dine urenheder ikke bliver yderlige eksponeret for bakterier. Dette gør, at urenhederne går hurtigere væk og heler bedre. Derudover vil plastret også trække de nuværende bakterier ud af bumsen, så den forsvinder meget hurtigere. Vores bedst sælgende bumseplastre er disse fra Mizon, hvor du får 24 plastre for 44 kr.

 

Vi håber, at vores tips var brugbare, så du hurtigt og nemt kan formindske din mascne.