K-Beauty spabehandling derhjemme

Vi er midt i januar, og mon ikke din hud på nuværende tidspunkt, trænger til lidt forkælelse med god pleje? I disse Covid-tider bør man nemlig huske, at give sig selv og sin hud lidt ekstra opmærksomhed. Dette for at forebygge urenheder, tørhed og tab af elasticitet. Huden er efterhånden lidt vintertræt, og flere hudtyper er ikke helt vilde med det obligatoriske nødvendige mundbind.

Du kan ikke komme til ansigtsbehandling hos en kosmetolog, så hvad siger du mon til at give dig selv en dejlig ansigtsbehandling, hjemme på badeværelset, og med tips fra en professionel?

Måske har du allerede nogle produkter på badeværelseshylden, du kan bruge. Hvis ikke, linker jeg til nogle produkter, efter hvert punkt i behandlingen.

 

HJEMME K-BEAUTY FACIAL

1.     Oliebaseret rens

2.     Vandbaseret rens

3.     Dampet vaskeklud/klæde

4.     Eksfoliering

5.     Ansigtsmassage

6.     Toner

7.     Maske efter hudtype

8.     Serum

9.     Øjencreme

10.  Creme (+ SPF ved dagtid)

 

HVORNÅR

Jeg foretrækker selv, at behandle mig om aftenen. Hvis, man har små børn, kan man med fordel gøre det når der er ro i huset. Måske har man ikke så meget tid, så dér kan man vælge den løsning med netop, at bruge en sovemaske.

 

INDEN DU GÅR I GANG

Find følgende frem: Stearinlys, musik, vaskeklud og lille håndklæde samt produkter.

Påfør dig noget hyggetøj eller en badekåbe, luk døren til badeværelset, tænd et stearinlyset og find noget spamusik frem på din telefon. Dyb indånding. Nyd din DIG TID.

 

DOBBELT AFRENSNING

Rens først makeup, fedt og snavs af med dit oliebaserede renseprodukt og dernæst dit vandbaserede renseprodukt.

Find oliebaseret rens her

Find vandbaerede rens her

 

DAMPET KLÆDE

Fyld vasken eller en balje op med meget varmt vand og vrid en klud/lille håndklæde stramt op, og læg den over ansigtet. Gentag 3 gange. Dyb indånding for hver gang. Hvis, du skulle have noget æterisk duftolie, kan du komme et par dråber i, da dette vil give ekstra spafornemmelse.

 

EKSFOLIERING

Du skal her bruge en form for eksfoliering. Det kan være de små eksfolieringspads fra NEOGEN eller en mere cremet eksfoliering/scrub, der masseres/skummes ind i huden. Hvis, det er en pad du bruger, så kør den flere gange over ansigtet. Start ved hagen, og kør med opadgående bevægelser. Undgå øjenpartiet. Formålet er at eliminere døde hudceller, og hjælpe de nye friske på vej, så du kan få en ren og fin glød, og at de efterfølgende produkter kan virke bedre.

Find eksfoliering her

 

ANSIGTSMASSAGE (kan udelukkes, da det normalt kræver en øvet hånd, men prøv)

Fordel en mængde olie i håndfladerne, varm den op, og klap det ind i huden. Massér nu olien ind i huden med opadgående, strygende bevægelser. Glem ikke halsen.  Denne del behøver blot at tage et par minutter, men vigtigst er at du sætter gang i mikrocirkulationen i huden.

Køb ansigtsolier her

 

TONER

Tør overskydende olie af med toner, og din hud er nu klar til næste trin.

 

ANSIGTSMASKE

Nu er din hud klar, til at få den ekstra pleje, som en maske kan give. Hvis, du er K-BEAUTY fan, så har du måske en sheet mask liggende, og ellers er det måske nu du skulle prøve en af de mere cremede sovemasker. Hvis masken ikke er egnet til øjenpartiet, kan det anbefales at bruge en øjenmaske. Når masken har virket, så afvaskes den, hvis det er en sove/crememaske, og hvis det er en sheet mask, duppes det resterende blot ind i huden.

Find sovemasker her

Find øjenmasker her

 

TONER, SERUM ØJENCREME OG CREME

Toner duppes på. Vent et minut og påfør herefter dit serum. Til sidst kommer du din øjen- og fugtighedscreme på. Hvis om dagen, bør SPF også bruges.

Find toner her

Find serum her

Find fugtighedscreme her

 

Håber du kunne bruge denne lille vejledning. Det er naturligvis vigtigt at bruge produkter, som passer til din hudtilstand lige nu. Nogle har måske lidt ekstra tør hud, nogle har bumseudbrud. Men kig i oversigten, og vælg ud fra din hudtype.

Nyd din DIG-TID, pas på din hud og pas på dig selv.

Kærligst Eva
Lægeeksamineret kosmetolog & klinikindehaver