Kan stress påvirke din hud?

Stress kan påvirke din hud, ja!

 

Hvad sker der med kroppen ved stress?

Når man er stresset, producerer kroppen ekstra kortisol. Kortisol er  et hormon, som udskilles fra dine binyrer. Kortisol regulerer flere processer i kroppen, og når det bliver frigjort fra binyrerne, påvirker det hjerte, lunger, lever, blodårer, muskulaturen og sidst, men absolut ikke mindst: immunsystemet, og dermed også din hud.

 

Hvordan reagerer huden ved stress?

Når kroppen rammes af stress, kan det direkte påvirke huden med enten ekstra rødme, tørhed, eksem eller en overproduktion af talg og fedt, som kan udvikle sig til en kendt tilstand; stress-akne.

 

Stress, hudpleje og manglende tid

Man kan desværre ikke altid selv styre stressen i sit liv, da der jo kan være mange årsager, og på alle planer, til stress. Men, du kan godt selv styre din hudpleje.

Det er meget sandsynligt, at huden, ikke har din første prioritet, og måske lige præcist derfor, at den kan køres endnu længere ”ude af tangenten”. Hvis manglende tid, til at nå det, man gerne vil nå, netop er en stressfaktor, så slækker de fleste netop på hudplejen. Realistisk og forståeligt nok.

 

Giv dig selv et pusterum

Men, hør her; hvorfor ikke give dig selv, de 5-10 minutter, alene på badeværelset om morgenen og om aftenen. Nogle minutter, hvor du netop, kan tage et par dybe indåndinger og lukke verden lidt ude, for en stund, og husk så at låse døren, ik;-)

 

Giv dig lidt MIG TID, og pust ud, og plej din hud.

Jeg siger ikke, at det fjerner stressen, men det kan i det mindste give dig et pusterum, og til et godt formål.

 

Hvordan skal huden plejes, når påvirket af stress?

Sørg for, at du holder fast i din hudplejerutiner, for dette kan du, som ovenfor nævnt, selv kontrollere.

Beskyt huden om dagen med rens, antioxidanter, fugt og SPF, og reparér den om aftenen med rens, A-vitamin og frugtsyre samt en god og nærende natcreme eller en sovemaske.

 

 

Kosmetolog Tips

Hvis din hud reagerer med hhv. bumser, tør/sart hud eller grålig/træt hud, gå da efter:

 

Bumser:

 

Tør og sart hud:

 

Grålig og træt udseende hud:

  

Pas på dig, kærligst Eva