Kosmetologens tips til akne-ar

At have akne er en hudtilstand mange døjer med. Når selve aknen lykkeligvis er behandlet, kan den desværre, i nogle tilfælde, efterlade et uønsket visitkort, i form af akne-ar.

 

Der findes forskellige former for akne-ar:

  • akne-ar som ligner at en mini issyl har prikket huller i huden. Disse er V-formet, er smalle, men dybe (”ice pick scars”)

  • akne-ar, som er mere firkantede og bredere end is tap-arrene. Ligner store porer (”boxcar scars”)

  • akne-ar som har en bølgeformet struktur. Disse ”forsvinder” hvis man strækker huden ud (”rolling scars”)

 

De fleste har følger med røde ”ar-lignende” pletter. Dette er IKKE ar, men det er mørkpigmenteret væv, som ligner ar. Disse er lettere at behandle end regulære ar. 

Akne-ar er så ærgerlige at få. Det kan være udfordrende for humøret og for tålmodigheden. Man er på én gang glad for at have bekæmpet aknen, men samtidig ærgerlig over, at blive mindet om ”akne-tiden” ved at arrene står tilbage. Arrene kan spænde alt fra at være bitte små, næsten usynlige - for andre end én selv - til at være bredt ud over fx begge kinder.

 

Kan akne-ar og mørke pigmenteringer gå væk?

Du kan godt selv forbedre forekomsten af akne-ar, og især de mørke pigmenteringer. Nogle kan opleve, at de forsvinder helt, men andre skal have hjælp fra enten en kosmetolog eller en hudlæge.

 

Hvad du selv kan gøre:

 

Kan produkter fjerne alle slags ar?

Det er ikke alle slags akne ar, som kan heles ved kun at benytte produkterne. Det afhænger helt af hvor dybe arrene er, hvor store de er samt hvor gamle arrene er. Nye ar heler hurtigere og bedre.

 

Hvad gør du så?

Hvis, du har akne ar, som ikke responderer på produkterne, efter 3-6 måneder, eller kan du allerede nu se, at de er meget dybe, store eller er det meget gamle ar, så vil jeg anbefale, at du opsøger:

  • en kosmetolog, som er uddannet til at lave microneedlingbehandlinger og professionelle peelinger 

eller

  • en hudlæge, som har forskellige behandlingsmetoder, som du kan forhøre dig om hos dem. Dette er uden for mit område. Nogle behandler med injektioner og nogle med laser.

 

Uanset hvilken type af behandler du opsøger anbefaler jeg, at du som altid kun bør henvende dig til uddannede fagfolk, som har viden inden for området.

 

Pas på dig og din hud :-)

 

Allerbedste hilsener Eva