Kropsbehandling

Huden er kroppens største organ, den er vores sanseorgan og kroppens første forsvarsværk imod mikroorganismer og ydre påvirkninger. Huden er dermed beskyttende, og er vigtig for kroppens evne til at regulere varme og væske.

Kort sagt; hudens funktioner er vigtige, og vi skal værne om den.

 

Husker du at pleje din hud på kroppen?

Uden at jeg generaliserer for meget, så tror jeg, at de fleste hovedsageligt primært fokuserer på huden i ansigtet. Jeg er selv ”én af dem”…. (”nobody is perfect”) - men jeg arbejder på at blive bedre, til at huske huden på kroppen, også.

 

Har kropshuden brug for pleje?

Ja, kropshuden har også brug for pleje. Især, hvis der er tendens til tør hud, kløe, små tørhedsknopper, eksem, revner, indgroede hår efter hårfjerning, hvis du er gravid og huden udvider sig, hvis du er midt i et vægttab, hvor fedtlaget under huden mindskes, og huden kan komme til at ”hænge”, hvis du har uønsket appelsinhud mm.

Grundene til at pleje din hud på kroppen er mange.

 

Daglige hudpleje til kroppen

I den daglige hudpleje, bør der benyttes en mild sæbe eller bodywash til at rense huden med i badet, og efter badet en bodylotion eller olie til at fugte huden med, og til at stabilisere hudens pH.

 

Ugentlige hudpleje til kroppen

1-2 gange om ugen anbefales det at tilføje en eksfoliering af din hud til den daglige hudpleje. Ved at eksfoliere huden, fjerner du de grå, og døde hudceller, og hjælper din hud på vej, til at booste dannelsen af nye hudceller, og dermed opnå en blødere hud med mere jævn overflade. Du forebygger hermed også forekomsten af indgroede hår efter hårfjerning samt tørhedsknopper mm.

 

Hvad skal jeg bruge af produkter?

Sæbe

Til den daglige vask, anbefales det at bruge en pH-venlig sæbe

fx denne bodywash: Mizon - My Relaxing Time Body Wash (Aloe) (69 kr.) 

 

Bodylotion

Af bodylotions, skal den primært blot være fugtgivende: Huxley - Body Lotion; Moroccan Gardener (299 kr.) 

Hvis du har knopper, bumser og lignende på ryg og baller anbefales denne: TIA’M - Anti-Blemish Body Lotion (199 kr.) 

 

Olie

Du kan også bruge mandelolie eller anden olie, og evt. tilføre et par dråber lavendel-, citrus eller anden slags essentielle lækkerier, alt efter hvilken duft du foretrækker, eller virkning det skal have.

 

Eksfoliering

Til at eksfoliere huden med kan du enten, inden badet, bruge en tørbørste, og børste huden nedefra og op. Du kan også bruge en hamphandske i badet, med lidt sæbe på, eller du kan prøve denne, som skal iblandes din sæbe: Sioris - My Soft Grain Scrub (179 kr.)

 

DIY

Hvis du er DIY-typen, kan du mixe en kropspeelingscocktail af enten groft salt, sukker eller kaffegrums og blande det i olie, enten kokosolie, mandelolie eller fx jojobaolie. Er du til essentielle olier, kan du tilføre nogle dråber heri også. Prøv dig frem, intet er forkert.

  

Klinikbehandling

I den mere luxuriøse ende, er der et andet alternativ, hvis du virkeligt vil forkæle din krop og alle sanserne samt nyde noget ”DIG TID”, nemlig en klinikbehandling. I min klinik tilbyder jeg resultatsgivende kropsbehandlinger. Her er der fokus på, at give en bodyscrub fra top til tå, massage samt indpakninger med alger fx og afslutningsvist bodylotion. Der kan være forskellige ønsker og behov, fx anticellulitebehandling, fokus på tør og slap hud eller måske blot et ønske om at lægge sig på briksen 1-1,5 times tid og få ro, afstresning og forkælelse på samme tid.

 

Prioriteringer

Om man vælger det ene eller det andet, eller måske det hele, så kan man aldrig gå ”helt galt i byen”, ved at gøre noget godt for sig selv. Pleje og dermed velvære, alt efter ens prioriteringer og tid, er godt for sjæl og krop, og lidt er også godt, kan vi ikke blive enige om det?

 

Allerbedste hilsener, Eva