Maskebal

En veninde spurgte mig fornylig, om hvor tit jeg egentlig selv bruger masker? Vi taler om ansigtsmasker, ikke mundbind vel?

Svaret var; ca. 4-6 x om ugen. Ja, jeg elsker at bruge ansigtsmasker. Det er en helt naturlig del af min hudpleje.

 

Hvorfor ansigtsmasker?

Ansigtsmasker kan give det ekstra pleje, alt efter hvad huden har brug for. Kender du din hud godt, så ved du måske nok, hvad den kan have godt af. Behovet for forskellige masker, kan skifte efter årstid, hormonelle status, miljøpåvirkninger etc.

 

Forskellige typer masker

Der findes forskellige typer masker:

  • Sheetmasker, som K-beauty verden jo er kendt for
  • Masker der skal smøres på
  • Øjenmasker
  • Læbemasker

 

Kompliceret?

Nej, egentligt er det ret ukompliceret og kan forenkles, således:      

ER DIN HUD: 

  

Masker til alle behov

Udover de ovennævnte masker, findes også sovemasker, øjenmasker og læbemasker. Der er simpelthen ”frit valg på alle hylder”, når det kommer til masker, her er et par eksempler:

 

 

Klargør din hud til en maske

Det er en rigtig god ide, at eksfoliere din hud, INDEN du lægger en maske på, dog ikke på øjenområdet. Når du eksfolierer huden, opnår du større effekt af ingredienserne i masken. Læs evt. mit blogindlæg om eksfoliering.

 

Hvor ofte kan du bruge en maske?

Jeg vil ikke anbefale en kraftig maske, som fx en lermaske eller en A-vitamin maske hver dag. De masker, du uden problemer kan bruge dagligt, er fugtmasker og beroligende masker med hyaluronsyre, centella asiatica, niacinamid eller snegleslim.

 

Har du ikke tid til masker flere gange om ugen?

Hvis din hud ikke har behov for ekstra pleje, så fred med det.

Men, har den brug for noget ekstra, så følg disse tips & tricks, hvis du har travlt:

  • Brug sheetmasker, som oftest ikke skal vaskes af

  • Du kan have maske på mens du arbejder (hjemmefra!)

  • Du kan også have maske på mens du vasker gulv fx, da du ikke partout behøver at ligge på sofaen imens masken virker

  • Investér i en sovemaske, win-win!

 

Hvornår og hvordan ”kosmetologen selv” bruger masker?

Jeg er maske-freak. Jeg ved det. Men, som sagt, giver det blot lige det ekstra; toppen af kransekagen.

Jeg implementerer det i min daglige pleje, ved enten at komme en hurtig lermaske på T-zonen (ikke ler hver dag!), inden jeg går i bad om morgenen, og mens jeg sætter en vask over. Jeg kan også finde på, at tage en fugtmaske på, lige når jeg er steppet ud af badet, imens jeg børster tænder (og sætter endnu en vask over!). Jeg kan også finde på, at lave hovedrengøring med maske på. Dog ikke sheetmaske, da den falder ned, hvis jeg går ”til den” med gulvskrubben. Jeg bruger også nogle dage en lermaske, fjerner den, og påfører en fugtgivende sheetmaske.

 

Hjemme hos mig - DIY

Jeg indrømmer det blankt: Jeg har et lager af masker hjemme, og især sheetmasker, Jeg går aldrig ned på sheetmasker. Som i aldrig. Det må være en (god) arbejdsskade. Når jeg har fri, som i skrivende stund, en søndag morgen, har jeg først peelet huden med Dr. Oracle Peeling Stick og dernæst påført en af mine nyindkøbte masker med honning og til øjenpartiet har jeg påført Water Sleeping Mask.

 

I klinikken

I klinikken, har jeg naturligvis også alverdens masker. Der skal være til alle hudtyper og hudtilstande. Det er ikke ualmindeligt, at jeg på én kunde, kan påføre 4-5 forskellige masker, samtidigt, og altså på hvert sit område, og ikke ovenpå hinanden. For de forskellige partier af ansigtet, kan have forskelligt behov, fx pande med linjer, tør på kinder, fedtet T-zone, tørre læber og øjne der skriger på fugt og peptider. Dette kaldes en skræddersyet ansigtsbehandling!

 

Mask løs

Der findes som sagt masker til alle hudtyper, behov og budgetter. Der er sheetmasker fra under 20 kr., og der findes mindre masker i rejsestørrelse, også. Hermed kan du prøve dig frem til, hvad der passer dig, og din hud. Rigtig god fornøjelse!

 

Bedste hilsener fra Eva