Opstart af nye hudplejeprodukter

Huden er kroppens største organ. Når du starter på (ny) hudpleje, kan huden godt reagere. Enten positivt eller negativt. Det kommer helt an på hvordan du griber det an.

 

Hvordan er din hudtilstand?

Når du skal vælge hudpleje, er det rigtigt rart med god vejledning.

Tænk over, om du har udfordringer med huden. Er den tør, fedtet, bumset, eller måske en kombination? Du kan selv finde nogle produkter ved hjælp af filtreringsversionen under hudpleje kategorien. Derudover er du også altid velkomme til at sende os en mail for at få personlig vejledning. 

 

Når du går i gang

Nogle vælger at starte med, eller udskifte, ét produkt ad gangen. Andre vælger at starte op med en helt ny serie, på én gang.

 

Nye produkter

Ved at gå i gang med en helt ny serie på én og samme dag, er jo helt vildt lækkert og spændende, tænker mange af Jer nok, og det samme gør jeg. MEN, her er det kosmetologen kommer ind med en venlig løftet pegefinger, og et godt råd:

Det er superfint, at du anskaffer dig en ny serie af produkter. Men, start op stille og roligt med de produkter, hvor der er kraftigere ingredienser i, specielt hvis du har sart/sensitiv hud.

Jeg er stor fan af kraftige ingredienser, for de virker. Men, huden kan godt reagere negativt, hvis du går ”all in” på samme tidspunkt, og overbehandler.

Vi kan jo ligeså godt undgå, at man skal forholde sig til at man bliver rød, meget rød, afskaller mm. på 2. dagen.

Hav’ dette in mente ift. produkterne

 

Renseprodukter: De er som regel milde, og dem vil jeg anbefale at du starter op med fra dag 1.

Mist: Hvis det blot er fugt, så kan du også bruge disse fra dag 1. 

Toner, essens og serum: Start ikke op samtidigt. Vent evt. 3-4 dage imellem med at bruge dem i starten, hvis de fx indeholder salicylsyre, frugtsyrer, snegleslim, og indtil din hud er tilvænnet.

A-vitamin produkter(retinol, retinyl palmitate mm.) skal trappes op. Først med x 1 om ugen, og herefter vil jeg anbefale hver 3. aften, til en start, og se an, og trap op. Hvis du får meget rødme af huden, så giv det flere dage imellem. Det er normalt at opleve rødme af huden ved brug af A-vitamin produkter, men byd ikke din hud for voldsom eksponering fra start. Så start op, se og føl efter. A-vitamin serum bør kun bruges om natten!

C-vitamin produkter kan du også trappe op, evt. med hver 2. dag, og kan bruges om dagen.

Dagcremer: Fugtgivende cremer, som dagcremer, som oftest er, indeholder heller ej de ”stærkere sager”, så dem vil jeg også anbefale, at du starter med, sammen med rens og mist på dag 1.

SPF(solcreme): Overvej om du skal bruge en mineralsk eller en kemisk. Hvis du har akne/bumser bør du ikke bruge én som tilstopper porerne.

Natcremer: De opstrammende natcremer er som oftest pakket med flere aktive ingredienser, da det er om natten huden regenererer og samtidigt ikke bliver udsat for solens UV-stråler. Derfor bør du også her trappe lidt op, med mindre det blot er en fugtgivende natcreme.

 

Alt med måde

Mit budskab er kort sagt; alt med måde. Trap op. Udsæt ikke din hud for 10 forskellige og nye produkter samtidigt, hvis du har sart eller sensitiv hud. Nogle hudtyper, som fx fedtet og kombineret, tåler sagtens opstart af flere nye produkter samtidigt!

Når det så er sagt: nyd så de lækre produkter, og vær ikke bange for at prøve nye. Med tiden, ved du hvad din hud tolererer, og du kan altid spørge os til råds!

  

Glæden ved nye produkter

Når jeg får nye produkter, føles det lidt som juleaften. Jeg elsker det! Det gælder både når jeg pakker ud i klinikken, selvom jeg jo udmærket godt ved hvad jeg selv har bestilt (!!), eller når jeg får min Dermabox ind ad døren. Man er vel hudnørd!

 

Kærligst Eva