GRATIS FRAGT I DK

over 399 kr. - ellers 29 kr.*

1-3 DAGES LEVERING

bestil inden kl. 16

KUNDESERVICE

4248 0700 kl. 15-20

0

Sådan kommer du af med store porer

Rigtig mange døjer med store porer, og de kan være utroligt svære at slippe af med. Selvom at det til tider kan være genetisk, er der rigtig mange tiltag, som du selv kan gøre, for at formindske dine store porer.

 

Hvorfor opstår store porer?

Store porer opstår, når overskydende olie/sebum fra huden og døde hudceller sætter sig i porerne og derved tilstopper dem, da poren så ikke kan ånde.

Når porerne bliver tilstoppet, udvider de sig, og vil derfor syne større. Omvendt vil porer syne mindre eller slet ikke kunne ses, hvis de er udrensede.

 

Hvordan kan man behandle store og synlige porer i huden?

Der er rigtig mange forskellige tips og tricks til at formindske store porer, nogle mere effektive end andre. Når du har besluttet dig for, at ville formindske dine store porer, handler det om at behandle din hud ud fra din hudtype. Derved vil din hud forblive i balance og stadigvæk få tilført den rette mængde fugt.

Vi har lavet kategorien ”store porer”, hvor alle produkter, som vil formindske store og synlige porer, er samlet. Derved kan du let skabe dig et overblik over produkterne og finde ud af, hvilke som passer bedst til din hud.

 

1.     Vask din hud både morgen og aften

For at forebygge at overskydende olie og skidt sætter sig i porerne, er det vigtigt at have en effektiv renserutine. Derfor er det første skridt i kampen mod store porer at vaske dit ansigt både morgen og aften. Om aftenen er det rigtig effektivt at starte med en rensebalm, fx. Heimish - All Clean Balm, som opløser skidt og snavs og samtidig udrenser porerne. Efterfølgende kan man anvende en normal rense-gel, som fx. Cosrx - Low ph Good Morning Gel Cleanser, som indeholder poreformindskende ingredienser.

 

2.     Husk eksfoliering 2 gange om ugen

For at komme af med de døde hudceller, som kan tilstoppe porerne, er det vigtigt at få eksfolieret regelmæssigt. En rigtig god ingrediens til at forebygge store og tilstoppede porer er BHA, som er en kemisk eksfoliering der kan nedbryde olie, skidt og døde hudceller. Derfor vil BHA ved kontinuerligt brug effektivt formindske store porer. Vores bedst sælgende eksfoliering med BHA er Cosrx - BHA Blackhead Power Liquid som er hurtig at bruge og samtidig nem at inkorporere som en del af din hudplejerutine.

 

3.     Undlad cremer som er for fede til din hud

Store porer kommer også ofte som en konsekvens af hudplejeprodukter med for meget olie i. Hudplejeprodukter med tykke olier i er rigtig gode, hvis man har tør hud, men hvis du har fedtet, kombineret eller normal hud, er det ikke ideelt. Din hud vil nemlig ikke kunne absorbere alt olien, og derfor er der chance for, at det lægger sig som en hinde på huden og tilstopper porerne. Det er derfor vigtigt at du finder en creme, som ikke er for fed til din hudtype. Du kan finde cremer, som passer perfekt til lige præcis din hudtype her: Fedtet hud, kombineret hud, normal hud, sensitiv hud, moden hud, tør hud. Hvis du ikke kender din hudtype, kan du få hjælp til at finde den her

 

Hvad hvis jeg har tør hud og store porer?

Så er det vigtigt, at du stadig husker at få nok fugt tilført, selvom du bruger produkter imod store porer. Vi vil anbefale, at du bygger din hudplejerutine på produkter fra ”tør hud” kategorien, og tilføjer 1-2 af de produkter fra ”store porer” kategorien. Et godt forslag kunne være eksfolieringen Cosrx - BHA Blackhead Power Liquid og toneren(skintonic) d’Alba - Peptide No-Sebum Balancing Toner. Eksfolieringen skal kun bruges 1-2 gange i ugen og toneren tilfører samtidig fugt og glød, imens den formindsker store porer.

Tilmeld nyhedsbrev