Sådan kommer du af med store porer

Rigtig mange døjer med store porer, og de store porer kan være svære at slippe af med. Selvom at det til tider kan være genetisk, er der heldigvis mange tiltag, som du selv kan gøre, for at formindske dine store porer.

 

Hvorfor opstår store porer?

Store porer opstår, når overskydende olie/sebum fra huden og døde hudceller sætter sig i porerne og derved tilstopper dem, da poren så ikke kan ånde.

Når porerne bliver tilstoppet, udvider de sig, og vil derfor syne større. Omvendt vil porer syne mindre eller slet ikke kunne ses, hvis de er udrensede.

 

Hvordan kan man behandle store og synlige porer i huden?

Der er rigtig mange forskellige tips og tricks til at formindske store porer, nogle mere effektive end andre. Når du har besluttet dig for, at ville formindske dine store porer, handler det først og fremmest om, at behandle din hud ud fra din hudtype. Derved vil din hud forblive i balance og stadigvæk få tilført den rette mængde fugt.

Vi har lavet kategorien ”store porer”, hvor alle produkter, som vil formindske store og synlige porer, er samlet. Derved kan du let skabe dig et overblik over produkterne og finde ud af, hvilke som passer bedst til din hud. Hvis du gerne vil have en hurtig hudplejerutine med 20% rabat til at formindske dine store porer, har vi allerede lavet en sammensat hudplejerutine til store porer.

 

1.     Vask din hud både morgen og aften

For at forebygge at overskydende olie og skidt sætter sig i porerne, er det vigtigt at have en effektiv renserutine. Derfor er det første skridt i kampen mod store porer at vaske dit ansigt både morgen og aften. Om aftenen er det rigtig effektivt at starte med en rensebalm, fx. Heimish - All Clean Balm, som opløser skidt og snavs og samtidig udrenser porerne. Efterfølgende kan man anvende en normal rense-gel, som fx. Cosrx - Low ph Good Morning Gel Cleanser, som indeholder poreformindskende og udrensende ingredienser. Denne kombination af at afrense med 2 forskellige milde produkter vil forebygge tilstoppede porer. 

 

2.     Husk eksfoliering 2 gange om ugen

For at komme af med de døde hudceller, som kan tilstoppe porerne, er det vigtigt at få eksfolieret regelmæssigt. En rigtig god ingrediens til at forebygge store og tilstoppede porer er BHA, som er en kemisk eksfoliering der kan nedbryde olie, skidt og døde hudceller i porerne. Derfor vil BHA ved kontinuerligt brug effektivt formindske store porer. Vores bedst sælgende eksfoliering med BHA er Cosrx - BHA Blackhead Power Liquid som er hurtig at bruge og samtidig nem at inkorporere som en del af din hudplejerutine.

 

3.     Undlad cremer som er for fede til din hud

Store porer kommer også ofte som en konsekvens af hudplejeprodukter med for meget olie i. Hudplejeprodukter med meget olie i er rigtig gode, hvis man har tør hud, men hvis du har fedtet, kombineret eller normal hud, er det ikke ideelt, hvis din hud ikke kan absorbere det. Din hud vil nemlig ofte ikke kunne absorbere alt olien, og derfor er der chance for, at det lægger sig som en hinde på huden og tilstopper porerne. Det er derfor vigtigt at du finder en creme, som ikke er for fed til din hudtype. Du kan finde cremer, som passer perfekt til lige præcis din hudtype her: Fedtet hud, kombineret hud, normal hud, sensitiv hud, moden hud, tør hud. Hvis du ikke kender din hudtype, kan du få hjælp til at finde den her

 

Hvad hvis jeg har tør hud og store porer?

Så er det vigtigt, at du stadig husker at få nok fugt tilført, selvom du bruger produkter imod store porer. Vi vil anbefale, at du bygger din hudplejerutine på produkter til ”tør hud”, og tilføjer 1-2 produkter som effektivt formindsker ”store porer”.

Et forslag til en kort hudplejerutine til tør hud med store porer:

1. Oliebaseret rens: Heimish - All Clean Balm

2. Vandbaseret rens: Cosrx - Low pH Good Morning Gel Cleanser

3. Eksfoliering: Cosrx - BHA Blackhead Power Liquid

4. Toner (skintonic): Benton - Aloe BHA Skin Toner

5. Creme: Mizon - Snail Repair Perfect Cream

 

En hudplejerutine til fedtet, kombineret og normal hudtype med store porer

Vi har sammensat en færdig og komplet hudplejerutine med 20% rabat til store porer