Sandheden om orientalsk medicin i hudpleje

Igennem de seneste år har vi set en begyndende trend hos mange af de Sydkoreanske brands. De er nemlig begyndt at bruge orientalsk kinesisk medicin som byggesten for deres hudplejeprodukter. Ordet orientalsk beskriver, at det har sin oprindelse i Kina. Det orientalske medicin er kendt for at helbrede sygdomme ved hjælp af bestemte urter og planter. De mange hudplejemærker fra Sydkorea har ladet sig inspirere af den orientalske medicins naturlige tilgang til at helbrede. Det har de overført til hudpleje, hvor at deres ingredienslister er meget minimalistiske og produkterne er baseret på planter og urter. 

Et af de brands, som er gået all-in på den naturlige tilgang, er brandet Pyunkang Yul. Pyunkang Yul anvender ingredienser i deres produkter, som er en del af de gamle orientalske traditioner. Det er nogle ingredienser som vi her i vesten ikke er så bekendte med, så derfor vil jeg kort gennemgå et par af de mest brugte.

Milk Vetch Extract

Dette er en af de mest anvendte ingredienser, og med god grund! Vetch er det engelske ord for fodervikke, en plante som bla. bruges som grøntfoder. Ingrediensen bruges især til at behandle tør og kedelig hud, da den har en række fordele, der gør den velegnet til netop dette. Fodervikke hjælper på blodcirkulationen og er meget fugtgivende. Udover det har den en anti-inflammatorisk virkning og indeholder antioxidanter, der er gavnlige for huden.

Barberry Root Extract 

På dansk oversættes denne ingrediens til berberisbær rod ekstrakt. Denne ingrediens er især kendt for dens gode evne til at behandle inflammation i huden, så som akne og urenheder. Udover at være anti-inflammatorisk er den også steriliserende, så at man undgår at man får problemer med sin hud, som følge af at huden bliver eksponeret til bakterier i løbet af dagen. Den bliver også brugt med stor glæde i produkter, hvor der er risiko for at de oxiderer (når et produkt får en mindre virkning fordi det bliver eksponeret til luft), da denne ingrediens afhjælper netop dette, så at produkterne forbliver friske og effektive.

Forhåbentligt kunne denne mini-guide afmystificere nogle af de sjove navne, som man nogle gange kan spotte på ingredienslisterne.