Selvforkælelse derhjemme - for krop og sjæl

Jeg kender ikke nogen, som ikke holder af at forkæle sig selv. Om det så er med hudpleje, en plade chokolade eller bare ro til at fordybe sig i en bog. Jeg tror på, at selvforkælelse også er en måde at vise kærlighed til sig selv på - og til andre. Ved at prioritere sig selv, kan man nemlig være den bedste og mest overskudsagtige udgave af sig selv, og dette er også til fordel for andre. Derfor er selvforkælelse bestemt ikke egoistisk. Det er en nødvendig kærlighedshandling (til sig selv), for at du også kan være noget for andre.

Så derfor: Husk at prioritere dig selv og give dig selv noget selvforkælelse! Det er vigtigere end nogensinde før at lade batterierne op og give dig selv tid til bare at være dig. Du kan nemlig ikke hælde fra en tom kop.

Her har jeg samlet nogle af mine yndlingsmåder at forkæle sig selv på, som hverken er besværlige eller dyre. Fælles for disse ting er, at du sender et signal til dig selv om, at du prioriterer dig selv, og at du er værdig til at slappe af.

#1: Tag et langt bad og brug dine yndlingsprodukter

Nogle gange gemmer man de specielle produkter til specielle lejligheder. Sådan har jeg det i hvert fald med visse hår-masker og bodyscrubs. Jeg elsker at bruge mine lækre produkter også til dagligt, for at give min hud og hår lidt ekstra kærlighed. Der behøver nemlig ikke altid være en speciel anledning for at bruge de produkter, der gør at man føler sig mest tilpas og forkælet.

Min favorit hår-maske til badet er denne nærende maske fra Aromatica: Quinoa Protein Treatment Mask. Den gør mit hår silkeblødt og nemt at style bagefter.

 

#2: Forkæl din hud og fordyb dig i ro i mens

Da jeg først startede med at bruge sheet-masker og øjenmasker som en del af min ugentlige hudplejerutine, skulle jeg altid planlægge omkring det. Det er nemlig begrænset, hvor meget man kan bevæge sig rundt med sådan et par masker under øjnene, som nemt kan glide ned. Derfor er det nu blevet et lille ritual, at hver gang jeg har enten øjenmasker eller sheet-masker på, læner jeg mig tilbage i en stol og nyder 20 minutters ro. Det kan være at meditere en smule eller bare tage sig en lille powernap.

Mine yndlings øjenmasker må være disse fra Mizon, som formindsker mørke rande og fine linjer: Gold Snail Eye Gel Patch

 

#3: Gør noget ved det hudproblem, som stresser dig unødigt

Der findes ikke perfekt hud, men dette betyder ikke, at man skal acceptere hudproblemer, som er kilde til usikkerheder. Her hos Derma Space ved vi, hvor meget det kan tage på selvtilliden, når man ikke er glad for sin hud. Derfor er det også en investering i sig selv at tage intiativ til at opnå den hud, som man drømmer om. Der er ingen løsning som passer til alle, da en pænere hud kan opnås på mange måder: En sundere kost, behandlinger ved en kosmetolog eller ved at sætte sig ind i ens hudplejerutine.

Hvis du vil investere i et enkelt produkt, som kan gøre en stor forskel for din hud, vil jeg anbefale en serum. Her er mine forslag til forskellige hudproblemer:

Rynker og fine linjer: Mizon - Peptide 500

Pigmentpletter: Sidmool - Vitamin C E Ferulic Ampoule +

Uren hud: Some By Mi - AHA BHA PHA 30 Days Miracle Serum

Rødme: Sidmool - Dr. Troub Skin Returning Niaten Serum

Knopper og hudtekstur: Isntree - Clear Skin 8% AHA Essence

Store porer: Sidmool - Fast Turn Over Rebuilding Concentrate

Tør og livløs hud: Isntree - Hyaluronic Acid Water Essence

Fedtet hud: iUNIK - Tea Tree Relief Serum