Sheetmasker - din begynderguide

De fleste af Jer; K-Beauty-entusiaster ved nok, hvad en sheetmaske er, og I bruger den sikkert helt rigtigt. Men, der kan være nogle derude, som ikke ved hvordan en sheetmaske skal bruges. Så læs med!

 

Hvad er en sheetmaske?

Det er en plejende engangsmaske, til ansigtet. Den ligner en vådserviet. Den er lavet af blødt stof eller cellulose, badet i serum, og sælges som en lille flad pakke. Masken er formet efter et ansigt, og med huller til øjne, næse og mund.

Der findes også øjen- og læbe sheetmasker.

 

Hvordan bruges sheetmasken?

  • Opbevar sheetmasken i køleskabet, om ikke andet så blot et par timer før. Ikke nødvendigt, men god fornemmelse, især om sommeren
  • Rens dit ansigt - evt. dobbeltrens a la ”K-Beauty”.
    Eksfoliér gerne ansigtet også, så masken virker endnu bedre (Blogindlæg: Eksfoliering - hvilken skal jeg vælge?)
  • Åben pakken med masken, og fold den ud på ansigtet
  • Tryk masken let på plads.
  • Lad masken virke 15-20 minutter, eller længere hvis det står på pakken. Masken skal blot ikke tørre ud, da den så kan trække fugten ud af huden.
  • Når du har fjernet sheetmasken, skal du ikke rense dit ansigt igen. Du skal blot duppe overskydende essens ind i huden.
  • Påfør herefter din dagcreme og SPF, eller hvis du har masketid før du skal sove, kommer du natcreme på.

 

Hvor ofte bør man bruge en sheetmaske?

Der er ingen regler for dette, og jeg siger ”efter tid og behov”. Du kan aldrig gå galt i byen, med at bruge sheetmasker x flere om ugen, hvis det er med milde ingredienser, som niacinamid, snegleslim og hyaluronsyre. Hvis det er med lidt stærkere ingredienser som A-vitamin, C-vitamin, salicylsyre etc., bør det højst være 1-2 x pr. uge. Men, du kan freestyle og kombinere ”de stærkere sager” med de mere fugtgivende og beroligende masker.

 

Find din sheetmaske på shoppen

Derma Space har Danmarks største udvalg af sheetmasker, fra så mange brands og til alle hudtyper. Se her: https://www.dermaspace.dk/hudpleje/sheet-masker

 

God fornøjelse, bedste hilsener fra Eva