Undgå vintertræt hud

Det er januar, det er vinter og den varer et par måneder endnu. Personligt, tilbringer jeg, mine fri-stunder efter fyraften og i weekender, med lange gåture i vintermørket, med en podcast eller lydbog i ørerne, og nogle gange går jeg i stilhed, uden underholdning og får dermed tid til at rense tankerne. Men, jeg forbinder også januar med indendørs vinter-hi-tilstande med hygge, varm kaffe, Netflix eller en god bog, indenfor i varmen.

I år, er vi, grundet Covid-pandemien, netop tvunget til at være meget indendørs, og faktisk kan vi ikke foretage os så meget andet, når vi går stepper udover dørtrinnet, end netop at gå en tur. En lang gå- eller løbetur, kan give god energi og friske røde kinder, og give god samvittighed til at lave en aftale med sofa senere, og ikke at forglemme fra forrige indlæg; man kan gøre en indsats med sin hud, ved at pleje den, med en hjemmefacial.

 

Vinterkulden kan være meget hård for din hud og den kan forårsage tørhed, afskalning og irritation. Når vi så lægger dette års nødvendige accessory til, i form af et mundbind, så har huden altså ikke de bedste betingelser. Når temperaturen begynder at falde og vinden bliver koldere, og luften tør – og når vi samtidigt opholder os mere indenfor med radiatorvarme, så fordamper hudens barriere af fugt og olie, lettere. Dette gør, at huden bliver mere tør og ”vinteragtig”. Nogle kan til med opleve tørhedsknopper og eksem.

Det, som du selv kan gøre, er at klæde din hud lidt ekstra på. Tænk i, at du også ændrer sommergarderoben til vintergarderoben. Som med tøjet, gælder det samme princip - i og for sig - også for huden. Man klæder simpelthen huden lidt ekstra på, i lag, som med tøj, netop for at beskytte den mod kulden.  

At klæde sin hud på i lag, vil sige, at du først kommer det letteste lag på(undertøjet), dernæst tøjet og til slut det tungeste(vinterfrakken). Oversat, vil det sige først toner/skintonic, dernæst serum/essens/olie og til slut creme.

 

GÅ EFTER FØLGENDE INGREDIENSER I DINE PRODUKTER:

·      Ceramider

·      Hyaluronsyre

·      Niacinamid

·      Ansigtsolier

 

LAV NOGLE SMÅ ÆNDRINGER:

·      brug nogle mildere renseprodukter, så huden ikke strippes for fugt/fedt og pH-værdien bliver skæv

·      brug et fugtgivende serum, som passer til din hudtilstand, gerne med hyaluronsyre

·      brug en fugtighedscreme i stedet for en fugtighedslotion

·      investér i en cremet sovemaske, og kombiner dermed din maske-rutine med både sheetmasker og denne sovemaske. Anvend sovemasken hver dag eller mindst 1-3 x pr. uge.

 

Husk også øjenpartiet: Her gælder hyaluronsyre og peptider.

Husk SPF om dagen. De skadelige UVA/UVB stråler er der året rundt.

  

Hvis din hud og dermed plejebehov, ikke ændrer sig efter årstiden, skal du naturligvis blot gøre, som du plejer.

 

Håber du kunne bruge et par af disse vintertips.

 

Kærligst, Eva

Lægeeksamineret kosmetolog & klinikindehaver