Fedtet hud

(650 produkter)

Har du en fedtet eller olieret hud, har du tendens til at komme til at ’skinne’ i løbet af dagen, fordi huden overproducerer sebum. Denne overproduktion kan tilstoppe porerne, der fører til urenheder, hudorme og bumser. 

Når man skal behandle fedtet hud, er det vigtigt ikke at ty til produkter, der er udtørrer huden. Man vil ende op med en endnu mere fedtet hud, da talgkirtlerne så vil begynde at overproducere mere sebum for at kompensere for udtørringen.

 Se alle vores produkter til fedtet hud nedenfor

Hudtilstand
Brand
Fri for
Produkttype
Pris
Pris:

Mizon - Good Bye Blemish Pink Spot

En effektiv bumse behandling, der hjælper med at formindske bumser og uren hud med dens indhold af BHA. Opløsningen påføres direkte på urenhederne med en vatpind, hvorved urenheder formindskes natten over.

129,00 kr.

Dr. Ceuracle - Vegan Kombucha Tea Gel Cream

En fugtgivende gel creme der indeholder fermenteret sort te, der tilfører huden forskellige vitaminer og antioxidanter.

289,00 kr.

Dr. Ceuracle - Royal Vita Propolis 33 Ampoule

En fugtgivende serum der indeholder propolis og niacinamid, der giver huden en flot glød og mere jævn hudtone

259,00 kr.

Dr. Ceuracle - Tea Tree Purfine 30 Cleansing Foam

En mild skumrens der effektivt fjerner snavs, solcreme og overskydende sebum. Renten indeholder tea tree, der mindsker rødme og dulmer bumser.

209,00 kr.

Dr. Ceuracle - Tea Tree Purfine 70 Toner

En let eksfolierende essence med tea tree ekstrakt og BHA, der mindsker bumser, hudorme og rødme.

229,00 kr.

Dr. Ceuracle - Tea Tree Purfine 95 Essence

En let fugtgivende essence med tea tree ekstrakt, der virker anti-bakterielt på huden og mindsker urenheder samt rødme.

299,00 kr.

Dr. Ceuracle - Tea Tree Purfine 80 Cream

En let gelcreme med tea tree ekstrakt, der virker anti-bakterielt på huden og samtidig mindsker bumser.

269,00 kr.

Dr. Ceuracle - Pro Balance Night Enzyme Wash

En enzymrens som mildt eksfolierer huden, med kulpulver og probiotiske ingredienser der forfiner hudteksturen.

259,00 kr.

Dr. Ceuracle - Pro Balance Pure Cleansing Oil

En mild og let renseolie der effektivt fjerner snavs, solcreme og overskydende sebum. Olierensen indeholder jojoba olie og probiotiske ingredienser der forebygger at huden føles tør efter afrensning.

249,00 kr.

Dr. Ceuracle - Pro Balance Creamy Cleansing Foam

En mild skumrens der effektivt fjerner snavs, solcreme og overskydende sebum. Rensen indeholder probiotiske ingredienser der forebygger tør hud.

209,00 kr.

Dr. Ceuracle - Hyal Reyouth Ampoule

En intensiv fugtgivende serum med hyaluronsyre og panthenol der arbejder på tør hud, en svækket hudbarriere og fine linjer.

289,00 kr.

Abib - Rice Probiotics Overnight Mask

En fugtgivende og reparerende sovemaske, som tilfører din hud en masse fugt og er forebyggende mod tidlige aldringstegn. Denne sovemaske har en gelé-lignende konsistens, som føles behagelig og beroligende på huden, uden at være for tyk.

199,00 kr.

Abib - Mild Acidic pH Sheet Mask Aqua Fit

En fugtgivende sheet-maske, der forebygger irritation og tør hud, og samtidig har reparerende egenskaber.

29,00 kr.

Abib - Mild Acidic Foam Cleanser

En mild skumrens, der har et pH-niveau magen til vores egen huds. Dette betyder, at rensen ikke er udtørrende efter brug og skåner vores hud og hudbarrieren.

119,00 kr.

Abib - Acne Foam Cleanser Heartleaf Foam

En skumrens udviklet til at behande bumser og uren hud. Denne rens fra Abib behandler også rødme pg tilstoppede porer samtidig med, at rensen har en helende og beroligende effekt på huden.

129,00 kr.

Abib - Gummy Sheet Mask Milk Sticker

En fugtgivende sheet-maske, der tilfører huden en masse næring og har en udglattende effekt på fine linjer.

29,00 kr.

Abib - Gummy Sheet Mask Madecassoside Sticker

En sheetmaske, der tilfører din hud en masse fugt og næring og derfor efterlader den med en fornyet glød.

29,00 kr.

Abib - Gummy Sheet Mask Heartleaf

En fugtgivende og beroligende sheetmaske fra Abib, som styrker din hudbarriere. Denne maske er udviklet særligt til at behandle en svækket hudbarriere, heraf dulme rødme, irritation og tør hud.

29,00 kr.

Isntree - Hyaluronic Acid Low pH Cleansing Foam (20 ml.)

Denne rens fra Isntree indeholder hele 8 forskellige slags hyaluronsyre og forskellige botaniske ekstrakter, der sammen vil tilføre din hud fugt og berolige din hud. Rensen er pH-balanceret, så den ikke irriterer huden.

39,00 kr.

Beigic - Refining Hand Wash

Refining Hand Wash er en håndsæbe, der er fugtgivende og eksfolierende. Håndsæben efterlader dine hænder bløde og har en frisk og behagelig duft af mandarin, bergamot og lavendel.

269,00 kr.

Beigic - Refreshing Hand Wash

En behagelig og fugtgivende håndsæbe, der renser dine hænder uden at efterlade dem udtørret. Har en behagelig duft af mandarin, bergamot og lavendel.

269,00 kr.

AXIS-Y - The Mini Glow Set

Et mini sæt, der indeholder populære produkter fra AXIS-Y i mini-udgaver. Gavesættet indeholder 4 produkter, som vil give din hud en fornyet og ungdommelig glød!

109,00 kr.

Petitfee - Gold Hydrogel Mask Pack

En plejende og fugtgivende hydrogel sheet-maske, der tilfører antioxidanter og næring til din hud.

29,00 kr.

Some By Mi - Propolis B5 Glow Barrier Calming Toner

Et overflødighedshorn af hud-elskende ingredienser der udglatter tekstur, udjævner hudtonen, forebygger rødme og samtidig styrker din hudbarriere.

199,00 kr.

Some By Mi - AHA-BHA-PHA Calming Truecica Micellar Cleansing Water

En micellar rensevand, der fjerner skidt, olie og make-up. Rensevanden behandler også uren hud samt dulmer rødme og irriteret hud.

139,00 kr.

SKIN1004 - Madagascar Centella Ampoule (100 ml.)

Denne serum fra SKIN1004 er udviklet til at opbygge en stærkere hudbarriere og til at hjælpe med at regulere din huds olie/vand balance, så du opnår et mere optimalt fugtniveau.

249,00 kr.

Hanskin - Vitamin C Glow Serum

En effektiv vitamin C serum der målrettet bekæmper pigmentering, ujævn hudtone og fine linjer, med en blanding af vitamin C og niacinamid.

299,00 kr.

Benton - Snail Bee Ultimate Serum Plus

En let serum der indeholder bi-gift og 70% snegle-sekret. Denne serum er fuld af næring og efter brug vil huden føles fugtet og blød.

239,00 kr.

SKIN1004 - Madagascar Centella Soothing Cream

En let og helende gelcreme, der behandler svækket hud-barriere med centella asiatica og ceramider.

219,00 kr.

Beauty of Joseon - Low pH Rice Face and Body Cleansing Bar

En mild sæbe, der effektivt fjerner snavs og solcreme, uden at skade hudens fugt barrier.

119,00 kr.

Er du i tvivl om, hvilke produkter, der er bedst til din hud, så send os en besked. Så vender vi tilbage med et forslag til de produkter, som passer til dine udfordringer.

Modsat hvad mange tror, er det stadig vigtigt at bruge produkter, som fugter huden for at få styr på fugtbalancen, selvom man har fedtet hud. Er din hud fedtet, er du så heldig, at du udvikler færre rynker og fine linjer, fordi huden stort set aldrig bliver tør.

Læs vores blogindlæg om fedtet hud

Fedtet hud kan både være genetisk eller hormonelt, og det kan ændre sig med tiden. Fedtet hud, der skyldes genetik, kan være svær at forhindre. Selv fedtet hud, der skyldes en hormonel ubalance, kan være svær at kontrollere, hvis man ikke ved hvordan. 

Mange oplever at deres fedtet hud starter, når de begynder at komme i puberteten. Det kan være fristende at dække fedtet hud med makeup. Man skal dog være opmærksom på, hvilke produkter man anvender, da nogle makeup produkter er oliebaseret og derfor forværrer fedtet hud samt tilstopper porerne. Her vil vandbaseret makeup produkter være bedre at anvende, hvis man har en tendens til fedtet hud. I puberteten begynder nogle hormonelle ændringer at ske i kroppen, som skaber en overproduktion af hormoner. Denne overproduktion af hormoner skaber en øget talgproduktion og fremtræder som fedtet hud, der fører til tilstoppede talgkirtler. Den hormonelle ubalance kan dog også sagtens ske senere i livet fx. i forbindelse med en fødsel, overgangsalderen, stress eller ved andre hormonelle forandringer. Alle kan altså opleve at få hudorme og fedtet hud. Fedtet hud kan derudover også skyldes bivirkninger fra medicin. Noget medicin kan have en bivirkning i form af dehydrering, hvilket betyder, at huden producerer overskydende talg, og dermed får man fedtet hud. 

Dog kan der også være andre generelle årsager til fedtet hud. Vasker du fx dit ansigt et overdrevet antal gange på en dag, kan det være en årsag til fedtet hud. Hvis du vasker din hud for ofte eller for voldsomt, så fjerner du hudens fugt, og dermed begynder dine kirtler at overproducere olie, som således giver fedtet hud. Din daglige kost kan også have en betydning for, om du har fedtet hud. Spiser du meget salte og fedtede madvarer, kan det være årsagen til, at du har fedtet hud. 

Hvad kan man så egentlig gøre mod fedtet hud?

Man kan ikke bare sådan slippe fuldstændig af med fedtet hud, dog kan man reducere ens fedtet hud. Indenfor K-beauty findes der flere forskellige produkter, der afhjælper både fedtet hud, hudorme, store porer og bumser. Det er de produkter, vi har samlet ovenover, hvor du kan se, hvilke der passer bedst til fedtet hud. Det er nogle produkter, som vil nedbryde overskydende olie og sørge for at holde huden mat. Samtidig er produkter til fedtet hud stadig fugtgivende, da man kan få mere fedtet hud af at bruge produkter, som udtørrer den fedtede hud.

Selvom mange tror at man ikke behøver yderligere fugt til fedtet hud, så kan man ikke bare springe fugtighedscremen over, hvis man har fedtet hud. Det vil kun føre til endnu mere fedtet hud, hvilket så vil føre til flere urenheder og store porer. Ved at anvende en fugtighedscreme til en fedtet hud, så indkapsler man fugten i huden.

Samtidig med at huske fugtighedscremen, hvis man har en tendens til fedtet hud, så skal du også huske at holde dig hydreret. Er du dehydreret, så producerer din hud selv overskydende talg for at kunne fugte sig selv, hvilket dermed resulterer i fedtet hud. 

Det er ikke altid rart, at ens ansigt ser olieret ud, især ikke, når man er bevidst om, at man har fedtet hud. Derfor er control paper/blotting paper (et olie-reducerende papir) din højre hånd, hvis du har en tendens til fedtet hud. Dette absorberer og fjerner nemlig overskydende talg fra huden i løbet af dagen. 

En konsekvens af fedtet hud kan være uren hud, hudorme og bumser. Når man får fedtet hud, sker det, fordi huden overproducerer sebum/talg. Dette kan gå ind og tilstoppe porerne. Derefter er der sandsynlighed for, at en urenhed former sig. Derfor er det vigtigt at behandle fedtet hud på den rigtige måde, da man således også kan få nogle fordele ud af ens fedtet hud. Dette kan du læse om i blogindlæget her.

En rigtig god ingrediens til at hele dine ar fra akne og bumser er vores produkter med sneglesekret i. Måske har du hørt om vores sneglecreme fra Mizon? Den er rigtig god til fedtet hud, da den går ind og skaber en ideel fugtbalance. Det er også godt at fugte sin hud med SPF (uanset vejret), hvis man har fedtet hud. Dette skyldes, at en overeksponering af solen kan beskadige din hud, og dermed er der en tendens til yderligere fedtet hud.