Kom i gang

Vi forstår godt, at dette nye univers kan føles overvældende. Vi har nemlig selv været der! Vi vil prøve at guide dig igennem koreansk hudpleje på en både simpel og overskuelig måde, så du til sidst selv kan finde de produkter, som passer perfekt til din hud (og ellers hjælper vi dig gerne med produkter til lige netop din hud).

 

Hvad er koreansk hudpleje, og hvorfor er det anderledes?

Hudpleje fra Sydkorea er baseret på nogle lidt anderledes principper. De fokuserer på at fugte og behandle huden, og stort set alle deres produkter indeholder anti-age ingredienser. De tror nemlig på, at forebyggelse er den bedste behandling. Af den grund, er et af deres fokusområder at bygge en sund hudbarriere op, så huden kan ”reparere” sig selv. Hvad enten det er rynker, fine linjer, pigmentpletter, akne eller andet. Udover det, har de også et enormt fokus på at rense huden meget grundigt, men uden at fjerne hudens naturlige olier. De tror på, at en sund og strålende hud er den bedste make-up, der findes.

Sydkoreas hovedstad, Seoul, bliver kaldt for verdens skønhedshovedstad. Hele verden kigger nemlig til Sydkorea, når det gælder hudpleje. Nogle eksperter mener, at de er helt op til 10-12 år længere fremme med innovationen af hudpleje- og kosmetikprodukter, end vi er i vesten. De baserer ofte deres produkter på utroligt milde ingredienser fra naturen, og så har de fuldstændigt forbudt dyreforsøg i Sydkorea.

 

Step 1: Find din hudtype

Når du skal i gang med at finde dine første produkter, er det vigtigt, at du kender din hudtype. Fortvivl ikke, hvis du ikke kender den. Her er et simpelt skema til at guide dig igennem:

*Hvis du gerne vil vide, hvilken hudtype du har udover sensitiv hud, gør du følgende: Tag testen igen, og i spørgsmålet ”Er din hud ofte sensitiv/irriteret?” svarer du nej og derefter følger resten af testen, indtil du står med en hudtype.

 

Spring nu hen til den hudtype, som du fik:

 

Normal hud:

Hvis du har normal hud, vil alle produkterne i normal hud-kategorien passe til din hud. Læs med i step 2, for at finde ud af hvilke produkttyper (creme, toner, serum osv.), du skal fokusere på.

 

Moden hud:

Hvis du har moden hud, vil alle produkterne i moden hud-kategorien passe til din hud. Vi har sammensat en komplet hudplejerutine til dig med moden hud her. Ellers kan du læse med i step 2, for at finde ud af hvilke produkttyper (creme, toner, serum osv.), du skal fokusere på.

 

Tør hud:

Hvis du har tør hud, vil alle produkterne i tør hud-kategorien passe til din hud. Vi har sammensat en komplet hudplejerutine til dig med tør hud her. Ellers kan du læse med i step 2, for at finde ud af hvilke produkttyper (creme, toner, serum osv.), du skal fokusere på.

 

Sensitiv hud:

Hvis du har sensitiv hud, vil alle produkterne i sensitiv hud-kategorien passe til din hud. Vi har sammensat en komplet hudplejerutine til dig med sensitiv hud her. Ellers kan du læse med i step 2, for at finde ud af hvilke produkttyper (creme, toner, serum osv.), du skal fokusere på.

 

Kombineret hud:

Hvis du har kombineret hud, vil alle produkterne i kombineret hud-kategorien passe til din hud. Vi har sammensat en komplet hudplejerutine til dig med kombineret hud her. Ellers kan du læse med i step 2, for at finde ud af hvilke produkttyper (creme, toner, serum osv.), du skal fokusere på.

 

Fedtet hud:

Hvis du har fedtet hud, vil alle produkterne i fedtet hud-kategorien passe til din hud. Vi har sammensat en komplet hudplejerutine til dig med fedtet hud her. Ellers kan du læse med i step 2, for at finde ud af hvilke produkttyper (creme, toner, serum osv.), du skal fokusere på.

  

Step 2: Udvælg dine steps

De sydkoreanske kvinder bruger ofte 10 steps - også kendt som ”De 10 steps”. Dog behøver du ikke bruge alle 10 steps for at få gode resultater. Det vigtigste er bare, at man følger rækkefølgen, og så er det underordnet, om du bruger 3 eller 10 produkter. Rækkefølgen er:

 

1.     Oliebaseret renseprodukt

2.     Vandbaseret renseprodukt

3.     Eksfoliering

4.     Toner (skintonic)

5.     Essens

6.     Serum

7.     Sheet maske

8.     Øjencreme

9.     Creme

10.  Solcreme

 

En mere detaljeret beskrivelse af hvert enkelt step kan du finde længere nede. Nu handler det om at få udvalgt, hvilke steps, der passer ind i din rutine.

 

De 3 basis-step, som du altid bør bruge i din rutine, er:

-       Vandbaseret renseprodukt (normal ansigtsrens)

-       Serum

-       Creme

 

Disse 3 steps er et rigtig godt sted at starte, hvis du vil have en god basisrutine. Når basisrutinen er på plads, kan du begynde at tilføje flere steps. Her vil de fleste tilføje en eksfoliering og/eller solcreme, da det er meget effektive steps, som kan gøre en stor forskel i din daglige hudplejerutine. Dog er det med forudsætningen, at du har basisrutinen på plads.

 

Hvad gør de forskellige produkter/steps?

I koreansk hudpleje er der 10 steps. De 10 steps er den rækkefølge, hvorpå man skal påføre sine produkter. Det er vigtigt at fastslå, at man behøver ikke at udføre alle 10 steps, for at få gavn af koreansk hudpleje. Det vigtigste er at følge rækkefølgen med de produkter, man bruger. Man kan til- eller fravælge steps, alt efter hvad ens hud har brug for, og hvad man har tid til. Her er en beskrivelse af hvert enkelt step, så du kan tage en beslutning om, hvilke steps, du ønsker i din rutine.

 

Step 1: Oliebaseret rens

En oliebaseret rens er en ansigtsrens som er baseret på olie. En ansigtsrens med olie er utrolig effektiv til at afrense tungere make-up og skidt, som sidder dybere i huden. Mange kan godt lide den milde måde, en oliebaseret rens kan afrense selv tung make-up og skidt, uden at strippe ansigtet helt for dens naturlige olie. Hvis man bruger en oliebaseret rens, er det vigtigt at påføre en vandbaseret rens (normal ansigtsrens) bagefter, for at være sikker på, at der ikke sidder olierester tilbage på huden. Dog kan du godt bruge en vandbaseret rens, uden at du behøver at bruge en oliebaseret rens først.

 

Step 2: Vandbaseret rens

En vandbaseret rens er en normal ansigtsrens, som man typisk skummer op med vand. Den vandbaserede rens afrenser også make-up og skidt fra huden, så huden bedre kan tage imod ens efterfølgende hudplejeprodukter. Fænomenet ”Double cleanse” indenfor koreansk hudpleje er, når man både renser med en oliebaseret rens og herefter en vandbaseret rens. Dette bliver ofte set som en af de mest effektive tiltag, man kan føje til sin hudplejerutine. Dog vælger mange kun at bruge en vandbaseret rens (step 2), uden at bruge oliebaseret rens først (step 1). Dette er også helt fint, og med de fleste vandbaserede rens kan man få en rigtig grundig og effektiv afrensning af huden.

 

Step 3: Eksfoliering

En eksfoliering har til opgave at fjerne overskydende og døde hudceller fra huden, så din hud selv kan forny sig og få en glød. Det er optimalt at eksfoliere 1-2 gange i ugen for at holde huden ung og forebygge diverse hudproblemer. De fleste eksfolieringsprodukter i koreansk hudpleje er baseret på en mild form for frugtsyre. Dette giver en mere hudvenlig eksfoliering end fx. sugarscrubs.

 

Step 4: Toner

Toner er et andet ord for skintonic. Efter at man har renset huden, genopretter toneren hudens originale pH-værdi, sådan at huden er klar til at tage imod de efterfølgende produkter. Samtidig vil en toner også sørge for at få bugt med det sidste genstridige skidt i huden, som evt. ikke er blevet fjernet under afrensningen. Mange tonere i K-beauty er mere fugtgivende og blide, end dem vi kender fra Danmark. K-beauty produkterne indeholder typisk ikke samme type alkohol, der udtørrer huden og får den til at føles stram. Modsat indeholder de koreanske tonere flere fugtgivende og nærende ingredienser, som også tilfører glød.

 

Step 5: Essens

Essens er et produkt, der er opfundet i Sydkorea, og noget som vi ikke er vant til at bruge i Danmark. Det er en slags blanding imellem en serum og en toner, og har typisk en let og tynd konsistens. En essens tilfører huden et ekstra lag fugt og giver en flot glød. En essens kan bruges af alle hudtyper, men mange vælger at gøre brug af en essens, når der er brug for et ekstra lag af fugt.

 

Step 6: Serum

En serum er meget koncentreret og tilfører effektive ingredienser til din hud. Typisk er en serum udviklet til at behandle et bestemt problem, fx. fine linjer, pigmentpletter, rødme, akne, akne-ar, tørhed osv. En serum er et effektivt step i en hudplejerutine, og der findes serummer, som passer til alle aldre og hudproblemer.

 

Step 7: Sheet-maske

Sheet-masker er noget, som mange af os har stiftet bekendtskab med, før vi blev introduceret til koreansk hudpleje. En sheet-maske er et ansigtsformet ark, der i forvejen er opløst i en plejende og nærende serum. Det er en form for ansigtsmaske, som altid leverer glød til huden. Hovedingredienserne i en sheet-maske varierer, og du kan få et hav af forskellige slags med forskellige fordele. En sheet-maske skal ikke bruges hver dag, men efter behov. Sheet-masken påføres, og efter 15-20 minutter, fjernes den igen. Derefter dupper du den overskydende serum fra masken ind i huden.

 

Step 8: Øjencreme

En øjencreme er en creme, specielt udviklet til at ramme de problemer, man har omkring øjnene. Det kan være rynker, fine linjer, poser eller mørke rander. Huden omkring øjnene er særligt sensitiv, hvilket betyder, at det er vigtigt at passe ekstra godt på den. Det er aldrig for tidligt at begynde at bruge en øjencreme, da man, ved at tage sig godt af øjenområdet, kan forebygge aldringstegn.

 

Step 9: Creme

En creme er et af de vigtigste elementer i din hudplejerutine. Det er nemlig det step, som tilfører majoriteten af den fugt og næring, som din hud har brug for. At tilføre huden fugt er vejen frem til ren, glødende og ungdommelig hud. Så derfor er det vigtigt at finde en fugtighedscreme, der passer godt til din hud. De findes i mange konsistenser og former, men fælles for dem alle er, at de efterlader huden næret, blødere og mere elastisk. Fugtighedscreme er en af de vigtigste hjælpere i kampen mod at undgå, forebygge og reparere rynker, akne, fine linjer, pigmentpletter og andet.

 

Step 10: Solcreme

Selvom det for de fleste kvinder i Danmark endnu ikke er en vane, går de koreanske kvinder med solcreme hver dag – også om vinteren. Det er en af grundene til, at de har et så ungdommeligt udseende. Solcreme er den bedste anti-age creme man kan få, da den beskytter imod UV stråler, som er med til at skabe dybe rynker i huden. Selvom der er overskyet eller vinter i Danmark, får man stadigvæk sol, og huden ældres derfor. Af den grund, anbefales det at bruge det hver morgen. Mange kvinder synes, at solcreme er besværligt, da det fedter og man bliver hvid i huden. Dog har de i Korea udviklet lette og tynde solcremer, der føles som en ekstra dagcreme. Win win!


(0 Kategorier - ialt Produkter)

Hvis du tilmelder dig vores kundeklub, så optjener du 10% af alle dine køb, som du kan bruge næste gang du handler på vores webshop. Læs mere om vores kundeklub.

Mangler du et godt råd eller hjælp til at sammensætte de helt rigtige produkter til din hud, så kontakt os.