Er øjencreme nødvendig?

Huden omkring øjnene er tynd og mere sart, end i resten af ansigtet. Der udløses, naturligt, meget mimik med øjnene og med alderen producerer vi mindre og mindre collagen og hyaluronsyre. Dette sammenlagt med påvirkning fra UV-stråler, rygning, manglende solbeskyttelse, for lidt søvn og dehydrering, gør at de første tidlige alderstegn, oftest ses, netop ved øjenomgivelserne.

Fine linjer og rynker opstår med alderen, for nogle før end andre, og det kan ikke undgås. Hvor tidligt linjer og rynker melder deres synlige ankomst, kan afhænge af gener, påvirkning af UV-stråler, livsstil med rygning, ekstrem soldyrkning, for lidt søvn og væske, og om man beskytter huden med SPF, solbriller og kasket/hat, når man opholder sig i solen.

De fine linjer er ikke altid aldersbetinget, men kan være synlige grundet manglende pleje og væskeindtag, også kaldet tørhedsrynker.

Øjenpartiet kan (desværre!) ikke kun nøjes med at være med linjer og rynker, men tab af fylde, hævelse og mørke rande ses lige så hyppigt, og ofte samtidigt.

 

Kan man ikke nøjes med en almindelig ansigtscreme til øjenpartiet?

Mange synes, at det er rigeligt at bruge ansigtscreme til øjenpartiet, og dermed springe øjencremen over. Hvis dette fungerer fint, så fred med det, men vær blot opmærksom på, at visse cremer kan indeholde ingredienser som fx frugtsyre, salicylsyre og A-vitamin, som kan være lidt for aktivt, for den tynde hud, hvis det bruges dagligt, og nogle gange oftere.

 

Faglig anbefaling af øjencreme

Det er en god ide, at pleje og fugtgive netop denne tynde og sarte hud, omkring øjnene, hvis du ikke ønsker, at huden skal synes tør samt føles tør. Jeg vil til enhver tid, anbefale en øjencreme. En øjencreme er udviklet netop til denne sarte hud omkring øjnene, og også til at forebygge tørhed og fine linjer samt dulme hævelser under øjnene. Nogle indeholder endda peptider, som kan give fylde. En øjencreme med fugt, fx hyaluronsyre er helt harmløs, ment på den måde, at den giver fugt, og det kan man aldrig ”gå helt galt i byen med”.

 

Hvilke ingredienser skal man gå efter i en øjencreme?

Hyaluronsyre er fugtgivende og giver fylde og elasticitet.

Ceramider hjælper med at bevare fugten i huden. Bonusinfo: Den ses oftest som en superkombi med hyaluronsyren. 

A-vitamin som fx retinol & retinyl palmitate styrker og reparerer samt stimulerer cellefornyelsen og collagenproduktionen. Bonusinfo: A-vitamin er medlem af antioxidantfamilien.

Filtreret sneglesekret er en antiage ingrediens, som forebygger og behandler fine linjer, mørke rande og slap hud.

Peptider styrker og forbedrer teksturen samt giver mere fylde. Bonusinfo: Ved ekstra sart hud, bør du vælge peptider fremfor A-vitamin.

Antioxidanter som C og E (og A) vitamin er super antiage ingredienser. C vitamin booster kollagenet og lysner og E vitamin beskytter og beroliger.

 

Øjencreme- samt øjenmaskeanbefalinger

Alt efter hvad du har brug for, til pleje af øjenpartiet, så kan jeg, anbefale nedenstående:

Fermentation Peptine Eye Care Cream fra Swanicoco, som opstrammer, udglatter og er god til mørke rande

Time Stop Peptide Eye Cream fra The Plant Base, som opstrammer og hudforynger samt indeholder peptider

Snail Repair Eye Cream fra Mizon, som reducerer mørke rande og er fugtgivende samt indeholder filtreret sneglesekret

Propolis Vitamin Eye Cream fra iUNIK, som forebygger fine linjer, mørke rande og tab af elasticitet (indeholder antioxidanterne A, C og E-vitamin

Gold Snail Eye Gel Patch fra Mizon, øjensheetmasker, som fugtgiver, opstrammer og formindsker mørke rande og fine linjer, og som indeholder snegleslim, 24 karat guldpartikler og peptider.

Hyaluronic Eye Gel Patch fra Mizon, øjensheetmasker som indeholder hyaluronsyre, som fugtgiver, opstrammer og kan formindske fine tørhedslinjer

Water Sleeping Mask fra Laneige, en cremet maske, som også kan bruges til helt op under øjnene. Du kan vælge at sove med den, eller blot bruge den som almindelig øjenmaske, som vaskes af efter 20 minutter.

 

Små tips til den sarte hud i øjenomgivelserne

  • Brug en mild rens
  • Undgå så vidt muligt vandfast mascara, da det slider på både hud og øjenvipper, når det skal fjernes
  • Fjern altid din øjenmakeup inden du sover
  • Husk din SPF også på øjenområdet (undgå kontakt med slimhinderne i øjet)
  • Brug solbriller og/eller kasket når du opholder dig i solen
  • Invester i nogle ” mini-sheetmasker/eye pads” eller en almindelig øjenmaske og brug dem 1-3 x pr. uge

 

Hvornår bør man begynde med at bruge øjencreme?

Jeg anbefaler, at man begynder med fugtgivende øjencreme fra 20-års alderen. Her er ikke synlige alderstegn, og man kan forebygge. En øjencreme og små sheetmasker med hyaluronsyre, er til at anbefale. Hyaluronsyre fugter samt dulmer hævelser.

 

Kærlig hilsen Eva